Vårmote – sko deg for en ny sesong

Dame i blått antrekk tar på seg lilla pumps med blokkhæl og pynt
Ballerinsko med blomstermønster oppå et blomstrende stoff med tre roser ved siden av
Glitrende ballerinasko med sløyfe mot et rosa tyllstoff
Dame med Mary Janes og hvite sokker som står på en gul firkant
Med et par Mary Janes har du stilsikre sko som du kan bruke både på jobb og til fest.
Dame med cowboyboots, sommerkjole og denimjakke går på en gresslette
Cowboyboots var opprinnelig en arbeidssko, men har vært en del av motebildet i flere perioder. Nå er de tilbake!
Kvinne står vendt mot havet med et par sandaler med store såler i hånda
Hva med et par lekre sandaler med chunky såle til årets badeferie?
Blå gummisko med glitter i vannkanten på strand
Gjør som Askepott og ta på deg en gjennomsiktig sko for å virkelig vise fram foten – eller gå for et par badesko med glitter.

Kom sol, kom sko! Mary Janes, cowboy boots og ballerinasko: Dette er skoene som dominerer trendbildet i vår.

Når lufta stadig blir varmere og naturen grønnere, er ingenting bedre enn å spasere ut og møte vårsola i et par flunkende nye sko.

Og i vår er det mye fint å glede seg over på skofronten. Motebildet er nemlig preget av evig klassiske ballerinasko, retroinspirerte Mary Janes og tøffe cowboyboots.

Vi regner nesten med at du har et par gode sandaler og kule sneakers på skohylla, og det er som alltid opplagte sko for denne sesongen. Men for deg som er ute etter det lille ekstra, kan vårens skomote friste med et par gjennomsiktige pumps, kanskje med glitter på? Vi er nemlig langt fra ferdige med å pynte oss, og glitter, gull og små rosetter piffer opp ethvert antrekk.

Gutta kan også gjerne sko seg litt ekstra fint i vår. Lekre ørkensko og stilige penny loafers kan løfte ethvert antrekk betraktelig denne våren. 

Her er noen av skotrendene våren 2023:

Ballerinaskoen er trendy og komfortabel

Du har kanskje et par i garderoben fra før, men i vår er det virkelig ballerinaskoens sesong. Den klassiske skoen er både damete og jentete på en gang, og en sikker vinner uansett om du har på deg kjole, shorts, skjørt eller bukse. Velg gjerne en av vårens trendfarger i gult, duse pastelltoner eller en skarp rosafarge for å sette prikken over i'en på antrekket. Ballerinasko med en liten sløyfe på eller i blomsterprint er også en favoritt i vår.

Tips! Ha alltid et par ballerinasko som backup i vesken når du har tatt på deg høye hæler, så slipper du vonde føtter!

Mary Janes-sko er tilbake

Ja, du leste riktig. 50- og 60-tallets Mary Janes-sko er tilbake for fullt! Den karakteristiske skoen med den markante stroppen kommer i mange versjoner, enten du ønsker en chunky variant med blokkhæl, en ballerina eller en sko som dekker det meste av foten. Mary Janes kan du style til hverdagsantrekket med et midiskjørt, en strikka genser og et par ankelsokker, eller til fest med et par dressbukser, edgy smykker og en lekker skjorte.

Finn din indre Dolly Parton med cowboyboots

Yes, vi elsker western-trenden, og i vår kan du virkelig fjonge deg med lekre cowboyboots. Vekk din indre Dolly Parton eller prinsesse Diana, og gå for det paret du liker best, enten det er med skinnende gullbroderier eller et par i pastellfarger. For deg som er ekstra motebevisst bør du gå for et par med høyt skaft, gjerne over kneet. Cowboybootsene kan du style med et kort skjørt og en digg genser, eller til sommerens olashorts.

«Chunky» såle

Motebildet er preget av 90- og tidlig 2000-tallet, og en av de mest iøynefallende trendene innen skomote er grove såler. Kle deg stilsikkert med store, massive såler – de kommer i alle varianter denne sesongen, enten du velger et par sandaler, sneakers eller loafers.

Gjennomsiktige og glitrende sko

Fantasifullhet er et av vårens motestikkord, og innen den sjangeren finner vi gjennomsiktige sko. Tankene vandrer til Askepotts glassko, og du kan selv sko deg i gjennomsiktige varianter, enten du velger et par lekre pumps eller nydelige sandaler (gjerne med glitter på!).

Glitrende sneakers mot en hvit og rosa bakgrunn
Med et par glitrende sneakers blir selv de gråeste dager til en fest.
Mann med penny loafers, dress og pcbag går over en vei
For stilsikre menn er penny loafers et trendy skovalg denne våren, gjerne i mafiastil.

Det lille ekstra

I vår kan du mer enn gjerne skinne og glitre om kapp med vårsola. Trendbildet er nemlig preget av farger og glitter, og også skoene skal være litt ekstra pyntet. Dekorative detaljer som sløyfer og rosetter er en gjenganger. Hva med et par ballerinasko med en søt liten sløyfe på? Men også glitrende stoffer og farger som gull og sølv preger vårens motebilde, og det er bare å pynte seg, selv på en helt vanlig hverdag.

Vårens herresko

For gutta er det lov å være litt modigere denne våren, og tenke fashion og gatemote. Et par sneakers er opplagt å ha på skohylla, det samme er et par penny loafers, gjerne i mafiastil. Du kan også gi antrekket ditt et mer sofistikert touch med et par ørkensko, som du kan style både opp og ned, til hverdag og fest. Og som alltid er Converse, både de høye og lave, et sikkert skovalg når du skal ut på vårens eventyr.