Årets vårmote til herre – sikre deg disse 4 plaggene

Mann på shopping med mørkt krøllete hår og brun jakke holder en sko i hendene inne i en klesbutikk
Klær på bord og stativ i butikk. Cowboyhatt, bukser og fargerike jakker.
Hold øynene åpne for westerndetaljer når du drar på handletur i vår!
Mann i butikk iført denimskjorte som får hjelp til å prøve en western-inspirert brun semsket skinnjakke med frynser

Fra western-inspirerte plagg til tidløse klassikere: Dette er herremoten våren 2023!

– Vårens herremote trekker tankene til det ville vesten, forteller stylist Cecilie Mevatne.

Da vårmoten ble presentert på catwalken, var det nemlig både dobbel denim, cowboyhatter- og boots, og skjorter med klassiske western-detaljer å se.

– Enten du vil ta det helt ut med hatt og støvler eller bare gi et diskret nikk mot vest med et denimantrekk eller en skjorte med trykknapper og karakteristiske sømmer på skuldrene, er dette en spennende trend å teste ut, mener stylisten.

Men det er naturligvis ikke bare «western wear» som preger vårens motebilde for menn. Det er også flere fristelser for dem som foretrekker en mer klassisk og preppy stil, og ikke minst mange plagg som sikrer komfort.

Her er fire trendy plagg du bør invitere inn i garderoben denne våren:

1. Denim fra topp til tå

Denimskjorte, jeansskjorte, olaskjorte: Kjært barn har mange navn! Uansett hva du kaller den, er og blir denimskjorta en favoritt, og nå som western-elementer er å se i motebildet er den mer aktuell enn på lenge.

I vår skal du aller helst bruke den til jeans i noenlunde samme blåtone som skjorta. Ifølge Cecilie Mevatne er nemlig «double denim» noe av det mest trendy du kan gå med nå. Og vil du ta det helt ut, topper du antrekket med et par cowboyboots.

– Du kan enten gå for den klassiske varianten, men hvis det føles for mye kan du se etter en brun, litt røff støvlett med firkanta tupp, råder stylisten.

Tips!

Når det blir varmere i været kan du bytte ut denimskjorta med en denimvest. Den har også gjort comeback på catwalken. Slenger du den over en svart eller hvit t-skjorte ser du kul ut på et blunk!

Mann i dobbel denim jeans og denimskjorte og cowboyhatt bakgra på en ranch som titter ut over landskapet.
Se en westernfilm og la deg inspirere!
Mann gående over gata iført grønn cargobukse, svart t-skjorte og solbriller.
Nærbilde av en beige klassisk trenchcoat på en mann utendørs

2. Løst og komfortabelt med cargobukse

Komfortabel og kul – cargobuksen har gjort comeback i motebildet og er en av vårens store trender til både kvinner og menn, forteller Mevatne.

Buksa kjennetegnes ved at den har en løs passform og flere store lommer. Utover det varierer både materialer og farger, så her kan du finne din personlige favoritt.

Gå for en mørk variant i en litt glattere finish om du vil dresse den opp, mens en myk bomullsbukse i jordfarger som brun og beige er supert for en avslappet look.

Tips!

På mønsterjakt? Striper er det mønsteret som var mest fremtredende da vårens herremote ble presentert. De gjorde seg gjeldende på både gensere, bukser, skjorter og dresser, både vertikalt og horisontalt og i ulike tykkelser.

3. En stilig klassiker: Trenchcoat

– Skal du kjøpe deg ett plagg denne våren, så bør det bli en frakk, råder stylisten.

Og da sikter hun til den mest ikoniske frakken av dem alle, nemlig trenchcoaten. Den er veldig populær denne våren – og kommer etter all sannsynlighet til å holde stand i all overskuelig framtid. Vi snakker om en frakk som har vært en garderobefavoritt helt siden den tok Hollywood med storm på 1940-tallet, så investerer du i en trench i god kvalitet er det et plagg du vil få glede av i mange år fremover.

– Det er et klassisk og sesongløst plagg som er perfekt om våren når temperaturen svinger, sier Mevatne.

På vårens catwalk var trenchcoaten å se i både klassiske snitt og løsere varianter, og fargepaletten strakk seg fra beige og lys brun til knallgul.

Tips!

Søk opp plagg og antrekk på Pinterest for stylinginspirasjon!

Nærbilde av mann iført svart- og hvitrutete v-halsgenser

4. Genser med v-hals

Mens pologenseren har fått skinne i motebildet noen sesonger, har v-halsgenseren vært forbeholdt fedre og bestefedre. Men ikke nå lenger! Nå er nemlig v-halsen trendy som aldri før!

Flere av de store designerne viste frem sine varianter på catwalken, og denne våren er v-halsen å se på alt fra store strikkegensere til vester og trøyer i transparente stoffer. Blant dem var noen ordentlig dype v-utringninger for den vågale, men også klassiske gensere i ull og bomull, ensfargede eller med klassisk rutemønster, med moderate v-utringninger. Så her er det noe for enhver v-smak!

Bruk den til chinos, shorts, jeans, joggebukse eller cargobukse – og for ikke å glemme: Under dressen! 

Tips!

På fargefronten er lilla i alle nyanser vårens hit til herre. Hvis du vil tilføre noe lilla til garderoben uten å omfavne trenden fullstendig, kan du gå til innkjøp av en lilla detalj, som et slips eller tørkle.