Bærekraftige blomster

Bærekraftige blomster
Bærekraftige blomster

For Floriss er bærekraftig handel viktig. Det er ikke bare all verdens vekster som skal ha det bra, men menneskene som produserer og leverer dem også.

Det vi gjør i dag er ikke nok, og vi ønsker å kunne gjøre mer og strekke oss lenger for å redusere vårt klimaavtrykk. Derfor jobber Floriss hele tiden med flere og bedre tiltak for miljø og bærekraft - slik at de kan være med og ta sin del av ansvaret der de kan.

Fokus på miljø og bærekraft i avfallshåndtering, emballasje, frakt og transport

  • Florissorkidé er økologisk dyrket, det vil si at det ikke er brukt noen form for kjemiske plantevernmidler i produksjonen. Floriss sin orkidé er som eneste i Norge fra en gartner i Nederland som kun dyrker naturlig, de bruker nyttedyr og er svært opptatt av et økologisk fotavtrykk i sin orkidéproduksjon.
  • Floriss har et høyt fokus på kvalitet og mener dette er særdeles viktig med tanke på miljøhensyn. Derfor har alle Florissroser Norges lengste holdbarhetsgaranti på hele 7 dager.
  • Floriss sine planteskåler er laget av nedbrytbart biomateriale eller av resirkulert plast og farget med naturlig farge.
  • Floriss har redusert plasten i alle posene som selges med snittblomstene våre.
  • Alle plastbøtter kan returneres tilbake til deres hovedleverandør for gjenvinning.
  • Floriss har bidratt til at alle norske gartnere har kuttet ut svarte plastpotter på potteplanter, slik at de nå bruker grå potter av resirkulert plast.
  • Floriss jobber for at flest mulig potteplanter og snittblomster som de selger, skal være produsert i Norge.
  • Floriss bestreber korte transportruter for å sikre god holdbarhet på alle ferskvarer og for å minimere utslipp.

Bærekraftig utvikling i Kenya i samarbeid med Basecamp Foundation

Floriss samarbeider med Basecamp Foundation for å ta vare på mennesker, dyr og naturområder i Kenya. Det innebærer blant annet at en del av inntektene fra salget av Roser med mening bidrar til å skape arbeidsplasser for Maasai-kvinnene og sørge for at barn og unge i Kenya får en utdanning. I tillegg jobber Floriss for å ta vare på en unik kulturarv og økosystemet i Masai Mara.

Her kan du lese mer om Floriss sitt arbeid med Basecamp foundation:

Samarbeid med Basecamp

Kjøp et tre, plant et tre

Giving tuesday


Tekst og foto
Floriss

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00