The Body Shop er kåret til bransjens mest bærekraftige

Bærekraft

Norske forbrukere har kåret The Body Shop til den mest bærekraftige merkevaren i skjønnhetsbransjen – for fjerde år på rad!

Dette kommer frem av Europas og Norges største varemerkestudie om bærekraft, Sustainable Brand Index. Det betyr at The Body Shop har vunnet i 2023, 2022, 2021 og 2020, og fortsetter å lede som et godt eksempel for andre bedrifter mot en mer bærekraftig fremtid.

Vi er stolte av å motta denne viktige anerkjennelsen for fjerde år på rad, og ønsker å takke kundene våre for tilliten. Bærekraft har alltid vært et av våre viktigste satsningsområder, og vi har store mål for fremtiden. Innen utgangen av 2023 vil alle våre produkter være 100% veganske, og i løpet av 2025 vil all vår emballasje i kategoriene kropp, bad og hår være 100% resirkulerbare. - Cecilie Sandbu, Marketing & PR Manager i The Body Shop NorgeSammen kan hver av våre små handlinger utgjøre en stor forskjell – og vi kan spare enorme mengder plast per år. Siden 2019 har vi spart over 2000 tonn plast gjennom vårt globale program Plastics for Change. Gjennom handelen med oss får mennesker som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, muligheten til en lønn å leve av, samt bedre sanitær- og arbeidsforhold. Plasten som blir samlet inn, blir resirkulert og gjenbrukt i emballasjen vår.

I årets kåring er det 11 000 nordmenn som har avgitt sin stemme, og stemt frem The Body Shop som årets mest bærekraftige merkevare i skjønnhetskategorien. Totalt var 268 merkevarer i 24 ulike bransjer med i årets undersøkelse.

The Body Shop har igjen blitt stemt frem som den mest bærekraftige merkevaren i kategorien «skjønnhet». Dette er et tydelig tegn på at de norske forbrukerne ser og setter pris på det viktige arbeidet bedriften gjør innen bærekraft. De har for eksempel stort fokus på veganske produkter, solidarisk handel og resirkulert plast.- Erik Elvingsson Hedén, CEO & Grunnlegger av Sustainable Brand Index.

Hva gjør The Body Shop?

Plastics for Change

Resirkulert plast fra solidarisk handel.

The Body Shop ønsker å håndtere plastkrise på en annerledes måte. De kjemper for planeten vår og menneskene som bor på den ved hjelp av resirkulert plast fra Bengalore i India, kjøpt gjennom deres program for solidarisk handel, Community fair Trade. Gjennom handelen med The Body Shop får menneskene som er avhengig av å plukke søppel for å overleve, muligheten til en lønn å leve av, bedre sanitærforhold og bedre arbeidsforhold.

Hvordan skal The Body Shop hjelpe?

The Body Shop ønsker å håndtere plastkrisen på en annerledes måte. Å slutte å bruke plast er ikke hele svaret. Dersom plast brukes ansvarlig, er dette et bærekraftig materiale. Vi trenger derfor å utnytte plasten vi bruker på en bærekraftig måte. På jordkloden finnes plast i store mengder – som ikke blir kildesortert. Derfor har vi startet prosjektet i Bengaluru, der vi betaler søppelplukkere en rettferdig lønn for plasten de samler inn.

Hva gjør The Body Shop med plasten de samler inn?

De har begynt å bruke Community Fair Trade resirkulerte plast i deres 250ml sjampo- og balsamflasker. Etter at plasten er plukket og sortert i avfallshåndteringssentrene blir den vasket, presset sammen og transportert til Europa hvor den blir vasket igjen og sterilisert. Det ferdige materialet blir testet etter matvarestandard, og deretter resirkulert i The Body Shop sine flasker.

Community Fair Trade

Rettferdighet betyr at den som sår, også er med på å høste!

Derfor startet The Body Shop allerede i 1987 deres eget program for solidarisk handel - Community Fair Trade. Gjennom programmet kjøper de etiske høykvalitetsprodukter og ingredienser fra tusener av produsenter, bønder og håndverkere over hele verden.

Hva er Community Fair Trade?

Community Fair Trade er The Body Shops skreddersydde program for solidarisk handel. Det hjelper deres leverandører å få tilgang til verdensmarkedene og investere i miljøprosjekter og sosiale prosjekter som kommer lokalsamfunnet til gode.

Programmet står sterkere enn noen gang! Fra håndlaget sheasmør fra Ghana, til gaveesker i resirkulert papir fra Nepal – de kjøper inn tilbehørsprodukter og ingredienser fra alle verdenshjørner som gir uunværlig uavhengighet for våre partnere. Mange av dem er kvinner med begrensende økonomiske muligheter. Programmet hjelper The Body Shop å oppfylle deres mål om å være en positiv kilde til forandring, og de er utrolig stolte av det!

Det er det største programmet for solidarisk handel/fairtrade i hele kosmetikkindustrien. Å ha et eget program utgjør en forskjell fordi det gir The Body Shop en autentisk kjennskap til produsenter og leverandører. De kjenner dem personlig. De kjenner familiene deres, og lokalsamfunnet de lever i.

Dette gjør programmet enda viktigere for The Body Shop.

Shea smør fra Ghana

Finansiell uavhengighet for Ghanesiske kvinner.

The Body Shop har kjøpt Community Fair Trade sheasmør fra Tungteiya women’s Association I nord I Ghana siden 1994. 640 kvinner fra 11 landsbyer utvinner sheasmør for hånd ved å bruke en tradisjonell prosess på hele 18 steg. Prosessen er nedarved fra mor til datter gjennom generasjoner.

Å få en rettferdig pris for sheasmøret gir kvinnene en uavhengig inntekt, noe som igjen gir dem økt selvtilllit og respekt i lokalsamfunnet.

The Body Shop betaler også en sum på toppen av dette, spesielt øremerket til prosjekter i nærmiljøet som gir fordeler til over 49000 mennesker i disse 11 landsbyer.

Tekst og foto
The Body Shop

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo