Vaffeldagen må markeres med vafler såklart

Foto og oppskrift: Veganerbloggen.no, Mari Hult

Den 25.mars er den store vaffeldagen! Det må selvsagt markeres som seg hør og bør i dette vaffelspisende landet vårt! Det er mange spennende oppskrifter å prøve ut. Kanskje du vil teste en ny i år? Hva med disse smakfulle vaflene uten egg (vegansk oppskrift) fra veganerbloggen til Mari Hult?

Ingredienser til ca 8 plater:

  • 1,5 desiliter rapsolje
  • 3-4 desiliter mineralvann uten smak
  • 1 spiseskje sukker
  • 5 desiliter hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 0,5 teskje salt

Framgangsmåte:

Ha olje og mineralvann i en bolle. Tilsett sukker, og rør sammen. Tilsett deretter de andre tørre ingrediensene, og bland det sammen. La røren stå og svelle, før du steker vafler som vanlig i vaffeljern.

Server med godt syltetøy eller veganrømme.

Flere oppskrifter og vafler som nistemat!

Trenger du vaffeljern?
Du finner alt du trenger til vaffelsteking på Kvadrat. Ingredienser til røren får du både hos Obs, Life, og Helgø Meny. Vaffeljern kan du velge og vrake i hos Kitch’n, Tilbords, Kjell & Company, Clas Ohlson og Obs. Og hvis du ikke orker å lage dem selv, så ta turen innom Adams Coffee, så kan du kjøpe fiks ferdige vafler og nyte dem til en god kopp kaffe.

Vask av vaffeljern!
Hva gjør du når du tar frem vaffeljernet som har stått litt for lenge ubrukt…og innser at det ikke ser så lekkert ut? Jo – da lager du en vaskevaffel! Du leste riktig. Følg oppskriften og vips har du et rent og pent vaffeljern igjen. Vi heier på gjenbruk!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
14-19