Pengene i ønskebrønnen fra 2020 skal glede barn og unge

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Fontenen ved rulletrappene i 1. etasje i sørbygget har i mange år blitt brukt som ønskebrønn for Kvadrat sine kunder. Alle pengene som blir kastet i brønnen går til veldedige formål.

Pengene som havnet i ønskebrønnen på Kvadrat i 2020 er overlevert organisasjonen Se Meg, som jobber for å gi trygghet til barn og ungdom som opplever utfordrende livssituasjoner. Det kan være alt fra sykdom i familien, selvmord, skilsmisse, rus, angst og depresjon. I løpet av 2020 ble Kr. 10.453,50 samlet inn.

SR-Bank i Sandnes har sponset gebyret for tellejobben, slik at alle myntene i sin helhet går direkte til Se Meg.


Barn som pårørende

-Vi er opptatt av at barn og ungdom som pårørende skal kjenne mestring og livsglede – til tross for at hverdagen kan være svært krevende, forteller helsesykepleier og gründer av Se meg Oddbjørg V. Mellemstrand.

Hun var tydelig glad og rørt over å motta pengene fra ønskebrønnen.

-Vi er så utrolig takknemlige for at vi har fått disse pengene! Det betyr mye for det arbeidet vi gjør for barn og ungdom i ulike krevende situasjoner.

Samtaler og aktiviteter

For å hjelpe barna tilbyr Se meg individuelle samtaler, gruppesamlinger og hjemmebesøk hos familier. Gjennom samtalene får de prate med en fagperson som har erfaring med tilsvarende situasjoner. De tilbyr også en rekke gratis aktiviteter som baking, klatring, turer, sosiale kvelder og mer.

Helsesykepleier og gründer av Se meg, Oddbjørg V. Mellemstrand (t.v), var svært takknemlig for pengegaven fra ønskebrønnen på Kvadrat. Gaven ble overlevert av senterleder Renate Hjørnevik (t.h).

Bygget på egen erfaring

I 2016 startet Mellemstrand Se meg sammen med en venninne. Da var hun 37 år, hadde tre små barn og nylig mistet mannen i kreft.

– Når man blir alene med tre barn, så gjør det noe med deg som menneske. Jeg mistet min barndomskjæreste som jeg hadde vært sammen med i 23 år, og barna mistet sin pappa. Gjennom livserfaring og yrkeserfaringen som sykepleier fant jeg ut at det ikke var noe tilbud til barn i slike situasjoner. Uansett hva du opplever har du rett til å bli sett. Uansett hvilken problemstilling det er. Vi har mye å lære av hverandre, også voksne av barn.

Kjærkommen gave

Siden oppstarten har organisasjonen vokst enormt. Nå jobber både en helsesykepleier, sosionom, pedagog og miljøterapeut her, sammen med 100 frivillige, som hjelper 400 familier i regionen med sine livssituasjoner.
Mellemstrand forteller at etterspørselen er stor og at de ser behovet for å utvide tilbudet, – Vi jobber mot næringslivet, kommuner, fylke og stat for å sikre en mer forutsigbar økonomi. I dag drives vi av gaver, donasjoner og innsamlede midler. Derfor må jeg bare si tusen takk til alle kundene på Kvadrat som har bidratt til at vi har fått denne gaven!

Mer informasjon på: www.facebook.com/semeg.no

Pengene er levert SR-Bank i Sandnes og er klar til telling

Tusen takk til SR-Bank

Stor takk til SR-Bank i Sandnes som sponset gebyret for opptellings-jobben. Det er en ganske spesiell jobb å telle mynter fra en ønskebrønn. Sidene myntene kan ha litt ekstra smuss på seg, må de inn til Nokas for telling. Hele jobben tar litt tid, og det koster normalt fra 2-3000 kroner å få talt dem opp. Og før de kommer så langt som til banken, har vår egen driftsavdeling en jobb å gjøre. Flere ganger i løpet av året må de fjerne mynter fra ønskebrønnen og rengjøre både brønn og mynter. Utenlandske mynter fjernes, og norske mynter legges til tørk på et av våre ventilasjonsrom. Når de er tørket, blir den verste smussen fjernet før de lagres i bøtter og leveres inn til telling i banken.

I 2019 mottok Barnekreftavdelingen i Rogaland pengene fra ønskebrønnen.
Både Frelsesarmeen, Bypresten i Sandnes, Gi en Jul, Kreftomsorgen, Dyrebeskyttelsen og Hjerte for Sandnes, med flere, har vært heldige å få penger fra ønskebrønnen. Pengene går uavkortet til organisasjonen.
Det pågår en avstemning på facebook over hvem som skal få pengene for 2021. Frist for å stemme på din favoritt går ut 28.februar 2021.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22