Lam på grillen ute eller inne i ovnen!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Potet- og skinespyd. Kilde: Matprat

Dropp fårikålen og finn frem grillen igjen! Hvis det blir for kaldt ute, så kan du lage dette inne – enten grille i ovnen eller bruke vanlig stekepanne og stekeovn.
Nå er det god utvalg av lam både hos Helgø Matsenter og Coop Obs! på Kvadrat.
Lammelår i skiver er enkel grillmat. Du får kjøpt skivene frosne og ferske. Her marineres de i en rødvinsmarinade som gir ekstra god smak. Prøv også det spennende tilbehøret.

Marinert lammelår
Ingredienser 1 kg lammelår i skiver 1 ½ ts salt 1 ts pepper
Slik gjør du :


1. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir.
2. Legg kjøttet i en plastpose og hell over rødvinsmarinade. La kjøttet ligge kaldt til neste dag, og vend på posen av og til. Skal kjøttet grilles samme dag, bør det ligge minst en time fremme på kjøkkenbenken.
3. Ca. 30 minutter før grilling tar du ut kjøttet, krydrer med salt og pepper og fyrer opp grillen.
4. Grill lammeskivene i 4-5 minutter på hver side, avhengig av tykkelsen.
Server sammen med potet-og skinkespyd og tzatziki

Lammemedaljonger på grillen
En saftig lammemedaljong er helgematen sin det. Medaljonger tar man fra ytrefileten som er noe det møreste kjøttet du kan kommer bort i. Kjøttet er smakfullt og kan kombineres med de fleste smaker og krydder. Den syrlige smaken hos tomat kombinert med ost gjør dette til en nydelig hovedrett av lam.

Lammemedaljonger. Kilde: Matprat

Porsjoner:6
Ingredienser
800 g ytrefilet av lam
2 ss olivenolje
2 ss balsamicoeddik
2 båt hvitløk
1 ts salt
1 ts nykvernet sort pepper
2 stk plommetomat
6 skive mozzarella
12 blad frisk basilikum
Slik gjør du:
1. Skjær fileten i 12 like tykke skiver.
2. Bland sammen olivenolje, balsamico og knuste hvitløksbåter. Pensle dette godt over kjøttet. Dryss over salt og pepper.
3. Grill kjøttet først, på den ene siden. Legg til avkjøling. Legg så det ene kjøttstykket i bunnen, tomatskive, og ost og et basilikumblad over, før du legger det neste kjøttstykket øverst. Kjøttet legges med den allerede grillede siden inn. Bind sammen til en liten pakke. Legg pakken på grillen, og grill til kjøttet er rosastekt og osten begynner å smelte.
Tips: Du kan også lage denne retten året rundt inne i en grillstekepanne eller en vanlig stekepan

Tilbehør:
Potet – og skinkespyd (som vist på bildet) til 4 pors.
16 skive skiver spekeskinke
16 stk potet kokte
1 stk aubergine
4 stk plommetomat
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
1 dl olje
Slik gjør du:
1. Surr en skive spekeskinke rundt hver potet.
2. Del auberginen i skiver. Del tomatene i to, pensle md olje og dryss over salt og pepper.
3. Tre vekselvis på grillspyd. Legg på grillen og pensle med olje underveis.
4. Grillspydene trenger ca. 5 minutter på grillen, snu dem ofte.
NB! Hvis du bruker grillspyd i tre, så husk å legge dem i vann en time før grilling.

Tzatziki
Tzatziki er en dressing som brukes mye i Hellas og Tyrkia. Du kan kjøpe den ferdig i butikken, eller lage den selv. Noen synes det er greit å bruke rømme istedenfor yoghurt naturell. Da får du en mildere smak, bruker du seterrømme blir tzatzikien fyldigere.

Tzatziki. Kilde: Matprat

Ingredienser:

3 dl yoghurt naturell 1 stk slangeagurk ½ ts salt 3 båt hvitløk ½ ts nykvernet pepper
Slik gjør du
1. Slå yoghurten i et kaffefilter og la den renne av i ca. 1 time. Yoghurten skal ha en ganske tykk konsistens.
2. Riv slangeagurken på råkostjernet og dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet.
3. Bland dette sammen med finhakket hvitløk. Smak til med nykvernet pepper.
For et raskere alternativ kan du bruke matyoghurt, da slipper du å renne av yoghurten.

, , ,

Kommentarer er stengt.
Åpent i dag
10-21