Vi kan avkrefte ryktene om koronasmitte

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Et rykte har spredd seg på sosiale medier om et opprop av 15 koronasmittede kunder som møtte opp på vårt Kundesenter. Dette kan vi avkrefte. Rykte gikk så langt at vi valgte å sende ut egen pressemelding om saken.

Senterleder på Kvadrat, Renate Hjørnevik, avviser ryktet. Tirsdag morgen ble det publiserte en internmelding til kjøpesenterets ansatte om usannheten i ryktet.

– Dette er et rykte og medfører ikke riktighet. Det er svært uheldig at det spres usanne rykter i en såpass sårbar tid, sier Senterleder Renate Hjørnevik.

Hjørnevik har konferert med både leder for kundesenteret og informasjonsdesken.
– Det har ikke vært gjort opprop, ei heller skal 15 smittede ha møtt opp ved informasjonsdisken, sier Hjørnevik.

Hvor bredt ryktet har spredd seg på sosiale medier er uvisst, men ryktet skal visstnok ha figurert i ulike grupper på Snapchat. – Det er viktig for oss at slike rykter ikke spres videre, for det sprer unødig frykt for både kunder og våre ansatte, sier Hjørnevik.

Det har så vidt vi vet vært noen få tilfeller hvor folk som har vært smittet av korona uten å vite det, har gått på Kvadrat. I de tilfellene har vi fått beskjed via smittesporing og varslet butikkene som er besøkt og er ikke kjent med at det har ført til videre smitte i noen av tilfellene.

Vi har gode rutiner for å følge opp smittevern på senteret og har så langt vært heldige og hatt lite smitte. Dersom alle følger retningslinjene er det trygt å handle på senteret.

Senteret holder åpent med utvidede åpningstider. Hjørnevik håper folk fortsetter med å ta hensyn og bruker åpningstiden godt slik at trafikken spres. Samtidig oppfordrer senterlederen alle til å overholde retningslinjene som gjelder og ber folk om å holde seg hjemme ved sykdom.

Kan man ikke oppsøke senteret fordi man har symptomer eller er i karantene så kan man likevel handle julegaver hos oss. Da er det bare å ringe butikkene og bestille over telefon, så ordner vi gratis hjemkjøring. forteller Hjørnevik

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt