Slik velger du riktig bh

Siri fra Sørbø Undertøy
Siri fra Sørbø Undertøy

Nesten 80% av kvinner bruker feil bh-størrelse, og dette vil Siri fra Sørbø Undertøy gjøre noe med.

En godt passende bh kan gjøre enorm forskjell i hverdagen. Det kan gi deg komfort, selvtillit og bidra til å forbedre din naturlige form. Men med så mange forskjellige stiler, størrelser og passformer å velge mellom, kan det være en utfordring å finne den rette bh-en som passer til din kropp. Faktisk bruker nesten 80% av kvinner feil bh-størrelse, og dette vil Siri fra Sørbø Undertøy gjøre noe med. Her er noen viktige tips og råd for å hjelpe deg med å velge den perfekte bh-en.

1. Finn din riktige størrelse:

Å kjenne din eksakte bh-størrelse er avgjørende for å finne en bh som passer riktig. Mål deg selv med jevne mellomrom for å sikre at du har den mest nøyaktige størrelse. Siri anbefaler at du sjekker bh-størrelsen din en til to ganger i året. Bruk et mykt målebånd og mål rundt rett under brystene for å finne din bandstørrelse, og deretter over den fulleste delen av brystene for å finne din cup-størrelse. Det beste er nok å bli målt av en profesjonell undertøysspesialist hos f.eks. Sørbø Undertøy for å finne din riktige bh-størrelse.

2. Velg riktig stil:

Det finnes mange forskjellige stiler av bh-er, og det er viktig å velge en stil som passer dine behov og kroppsform. For eksempel, hvis du har en timeglassfigur, kan en bh med push-up effekt eller en u-formet bh bidra til å fremheve dine kurver. Hver kvinne er forskjellig, og ulike stiler passer bedre til forskjellige kroppsformer. Her er noen vanlige stiler å vurdere:

  • T-skjorte-bh: En t-skjorte-bh er laget med en glatt topp og gir en jevn silhuett under tettsittende klær. Den er ideell for hverdagsbruk og gir en enkel og naturlig form.
  • Push-up-bh: En push-up-bh har ekstra padding i bunnen av koppen for å løfte og forme brystene, og gir et mer dramatisk utseende. Den er ideell for å skape en dypere utringning og er ofte brukt til spesielle anledninger når en ønsker ekstra løft og definisjon.
  • Sports-bh: En sports-bh er designet for å gi maksimalt støtte og komfort under fysisk aktivitet. Den har vanligvis en komprimerende passform og er laget av pustende materiale for å holde brystene på plass og minimere bevegelse.
  • U-formet bh: En u-formet bh har en dyp V-formet front og er ideell for å bruke under plagg med lav utringning. Den gir en fin separasjon og gir et naturlig løft uten å vise bh-stropper.
  • Full-cup bh: En full-cup bh har en høyere kopp som dekker hele brystet og gir maksimal støtte. Den er ideell for kvinner med større bryst som ønsker ekstra støtte og komfort.

3. Sjekk passformen:

Når du prøver en bh, er det viktig å sjekke passformen nøye. Her er noen ting du bør se etter:

  • Bandet: Bandet skal være behagelig og sitte rett på ryggen uten å gli opp eller ned. Det skal ikke føles for stramt eller for løst, men akkurat passe. Start med å feste bh-en på den ytterste eller midterste kroken, slik at du har mulighet til å stramme eller løsne den over tid.
  • Cup-størrelse: Cup-ene skal passe perfekt rundt brystene uten å klemme eller presse dem. De skal også være tilstrekkelig i størrelse, slik at de gir brystene god støtte og en naturlig form.
  • Stropper: Stroppene skal være justerbare og sitte komfortabelt uten å stramme. Hvis skulderstroppene faller ned eller graver seg inn i skuldrene bør du justere lengden eller vurdere en annen bh-stil.
  • Midtdelen: Midtdelen av bh-en skal ligge flatt mot brystbenet. Hvis den stikker ut eller er løs, kan det være et tegn på at bh-en ikke passer riktig.

Et siste tips fra Siri: Bh-er finnes i ulike prisklasser, og det kan være fristende å velge det billigste alternativet. Det er imidlertid viktig å huske at en bh er en investering i komfort og støtte for brystene dine. Velg en bh som passer innenfor ditt budsjett, men vær også villig til å investere litt ekstra for en bh av høy kvalitet som varer lenge. Siri og de dyktige medarbeiderne på Sørbø Undertøy er klar for å hjelpe deg!

Tekst
Ida Amalie Berg Toft, Sr. Markedskoordinator
Foto
Cem Yildiz, Innholdsprodusent

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 21:00