Lag ditt eget treningsrom hjemme

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
TRENING: Det viktigste utstyret du kan ha hjemme er strikken, ifølge Therese Frøyland.

Det er ikke så mye treningsutstyr som skal til for å kunne trene hjemme i stua. En strikk er alt du trenger, ifølge tidligere fitnessutøver Therese Frøyland.

– Dersom du har strikker og en treningsmatte kan du gjøre flere øvelser hjemme. Kroppsvekten din kan du også bruke til masse, sier tidligere fitnessutøver, Therese Frøyland som også er utdannet innen ernæringsfysologi.

Hun anbefaler å starte med treningsøkter på mellom 20 til 30 minutter, 3 ganger i uka. Dersom man kjenner at det blir for lett, kan man enten øke intensiteten eller lengden på økten.

– Det er flere som bruker unnskyldninger for å ikke trene, blant annet tilgang til et treningssenter og tidsklemma. Men det finnes ingen unnskyldning for å ikke trene hjemme, sier Frøyland og fortsetter:

Utstyr fra Sport 1 Kvadrat: 01 Kettlebell 12 kg 02 Rubber Bands Set 03 Matte 04 FOAMROLLER WAVE 05 Hydro Flask

– Ser du på TV i kveld? Hvis ja, da har du tid til å ta en liten treningsøkt i stedet. Du føler deg mye bedre etterpå.

Når det gjelder antall repetisjoner anbefaler Frøyland 15 til 20 med minst 3 serier. Hvis du mestrer dette kan du øke med en tyngre strikk og ta færre repetisjoner (6 til 8).

Her er tre øvelser for mage, rumpe og lår som du kan gjøre hjemme i stua:

MAGE: Ligg på treningsmatten og slapp av i overkroppen. Ta strikken fremme på beina og stram kjernemuskulaturen. Beveg beina frem og tilbake. Det er akkurat som du sykler, men bruk magemusklene til å dra, ikke beina.
TRENINGSTØY FRA SPORT 1 KVADRAT: 01 Hoka One W Clifton 6 LTD Klæbo 1799,- 02 Calvin Klein treningstights 900,- 03 Calvin Klein genser 1000,-
RUMPE: Sett føttene ved siden av hverandre og løft rumpa. Ta lårene fra hverandre og tøy strikken utover. Strikken skal være nederst på lårene hele tiden. Deretter skal rumpa ned på matten igjen og repeter. Du skal stramme rumpa hele tiden.
RUMPE, LÅR OG SKULDRE: Stå med beina i skulderbredde og hold vekten mellom beina. Bøy deg ned i en 90 graders vinkel. Reis deg opp igjen og før vekten langs kroppen. Ta albuene ut i en rett vinkel før du går ned igjen. Gjør dette i et sakte tempo, mens du strammer rumpa.
Tips! Bruk en krakk. Det er et kjempe bra verktøy dersom du er usikker på hvor går langt du skal gå ned. Det er ikke lett å se dersom du ikke har speil.
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22