Senterleder avkrefter rykter som går på sosiale medier

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

En ansatt på Starbucks Kvadrat fikk påvist koronavirus tirsdag denne uken. Retningslinjer fra FHI og myndighetene angående smittevern er fulgt både hos Starbucks og Kvadrat. Kommuneoverlegen og smittesporingsteamet i Sandnes har fulgt sine prosedyrer og nærkontakter og kunder som har vært innom i det aktuelle tidsrom er varslet. Nærkontakter er satt i karantene og testet. Ingen andre er så langt påvist smittet. Det blir tatt ytterligere tester av ansatte og nærkontakter før de ansatte er tilbake på jobb.

(*Starbucks åpnet igjen lørdag 27.feb. Det ble ikke funnet påvist smitte på nærkontakter, andre ansatte eller kunder)

Kvadrat har fortsatt fokus på Trygg Handel og kundene skal føle seg trygge og ivaretatt med godt smittevern. Dette er vår aller viktigste oppgave fremover og har vært det siste året. Vi fortsetter også med gratis hjemkjøring av varer hver ukedag for de som ikke har mulighet til å komme innom senteret.

Henviser videre til artikkel på aftenbladet.no:
Vedkommende er ansatt på Starbucks kafé og var sist på jobb lørdag. Tirsdag testet den ansatte positivt for koronaviruset. Dermed ble 13 nærkontakter, alle kollegaer, satt i karantene.

– De ble testet i går, samtlige testet negativt, opplyser kommuneoverlege i Sandnes, Hans Petter Torvik, til Aftenbladet.

Torvik forklarer at de valgte å teste alle kollegene på kafeen for å være på den sikre siden.

– Vi går bredt ut og har smittesporet tilbake til sannsynlig smittetidspunkt. På grunn av at alle ansatte er i karantene og blir testet, har kafeen har vært stengt flere dager denne uken.


Kunder varslet
Det er første gang et spisested på Kvadrat har måttet stenge på grunn av koronasmitte. Senterleder Renate Hjørnevik opplyser til Aftenbladet at alle spisestedene på Kvadrat er pålagt å ha en smittesporingsapp, hvor kunder oppfordres til å registrere kontaktinformasjonen sin.

– Smittesporingsteamet i kommunen har fått tilgang til data fra appen, og sendt ut melding til dem som har registrert seg på Starbucks i det aktuelle tidsrommet, sier hun.

Kundene har fått beskjed om å være vare for eventuelle symptomer og å ha lav terskel for å teste seg i tiden som kommer.

– De ansatte i karantene har blitt testet, og samtlige har testet negativt. De vil bli testet igjen før de kan vende tilbake til jobb, sier Hjørnevik.


Avkrefter rykter
På sosiale medier verserer det rykter om et stort utbrudd med mange smittede, muterte virus, samt at flere butikker er stengt. Senterlederen avkrefter dette.

– Det er ikke snakk om et større utbrudd. Det har vært ett tilfelle, en smittet ansatt som har vært på jobb i et bestemt tidsrom, uten å vite at vedkommende var smittet, sier hun.

Samtidig understreker hun at smitten tas på høyeste alvor.

– Vi gjør det vi kan for å håndtere dette på best mulig måte og er så åpne vi kan om hva som har skjedd. Vi følger alle retningslinjer, og vi fortsetter å ha fokus på trygg handel, sier Hjørnevik.

Smittesporingsteamet i kommunen jobber nå med å kartlegge og iverksette tiltak for å sikre kontroll.

– Vi føler oss veldig godt ivaretatt av dem, sier senterlederen.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt