Årets sommermote til dame: Dette bør du ha i kofferten

Dame som holder to grønne kofferter
Utsikt over Paris
Ung kvinne som nyter Roma

Her er tips til trendy sommerantrekk til ferien – enten du skal på strandferie, på festival, på storbytur eller kose deg på hytta i 2022.

Gjør deg klar for en fargerik og festlig sommer! Årets sommermote byr på alt fra plagg i knæsje farger til heklede topper og maxiskjørt.

Men hva pakker du egentlig i den ultimate feriekofferten?

Stylist Cecilie Mevatne sitt beste tips uavhengig av hvor du skal, er å pakke med plagg som matcher hverandre og enkelt kan settes sammen til flere ulike antrekk.

– Da føler du at du har med mye mer enn en liten koffert, og får nærmest utallige antrekk å velge mellom.

– Et par komfortable sko er også alltid gull å ha i enhver feriekoffert, mener stylisten.

Her er hennes tips til hva du bør pakke i kofferten i sommer – enten du skal utforske en spennende storby, nyte late dager på en strand, feste ut i de sene nattetimer på festival eller slappe av på hytta:

Shopping og sightseeing i storbyen

På storbyferie gjelder det å pakke praktisk og smart – spesielt om du reiser med håndbagasjekoffert. Du kommer imidlertid langt med et par komfortable sko og en jakke som passer til «alt».

Storbyferie er nærmest synonymt med sightseeing, så et par komfortable sko til all traskingen er et must! Gå gjerne for et par kule sneakers eller komfortable platåsandaler som kan styles med både festkjolen på kveldstid og jeans og topp på dagtid. Sistnevnte kan godt være en stripete topp om du vil være trendy.

Tenk på at plaggene du har med skal kunne fungere sammen i flere ulike antrekk, så slipper du å pakke så mye, og eventuelt ha plass til nye shoppingfunn i kofferten på vei hjem. Plagg i nøytrale farger er enkle å matche, mens lette og løse plagg også kan være lurt å gå for i solfylte storbyer.

En stor tøyveske eller bucketbag har plass til både solbriller, kamera, gnagsårplaster, powerbank og vannflaske til sightseeingen, samt et par høye hæler til restaurantbesøket eller klubben om kvelden. Eventuelt kan du gå for en liten veske rundt håndleddet med kun det mest nødvendige, som er en av sommerens tilbehørstrender.

Til kjølige bykvelder er det gull å ha en blazer eller skinnjakke å kaste over skuldrene, som begge er ypperlige å kombinere med både jeans, shorts og partykjolen. En blazer kan også gjøre ethvert antrekk mer klassisk – og vips er du klar for både hippe kunstutstillinger, restaurantbesøk og vinbaren.

Tips! Reis i et par komfortable og kule sneakers som passer like godt til shorts og bukse som til festkjolen, så sparer du plass i kofferten.

Kollasj med dameklær. Skinnjakke, pudder rosa, jeans, osv
Utsikt til havet i Algarve
Utsikt over stranden i Algarve
Kvinne med solhatt på stranda

Sol og sommer på strandferie

Fargerike bikinier, florlette saronger og glitrende magesmykker – i sommer er det duket for fest på stranda.

Det er lite som er bedre enn å ligge langflat på stranda, bade i sol og duppe i herlig badevann – og minst én strandtur hører med i sommerferien.

Skal du på strandferie er det dessuten mye fint å fylle kofferten med, som gjør strandferien både mer komfortabel og litt ekstra festlig. Du kan også fint kombinere strandplaggene til både bading og fest i år, så her er det enkelt å pakke kofferten lett.

En av sommerens store motetrender for dame er å bruke bikinien som topp, så her kan du først sole deg på stranda, før du kun trenger å slenge over for eksempel en lett linskjorte til lunsj eller en blazer til kvelden. Går du for en av sommerens trendfarger – sjokkrosa eller knallgul – på bikinien, kan du kombinere med plagg i nøytrale farger, eller du kan matche motsatt.

En annen het trend denne sommeren er florlette og gjennomsiktige stoffer, gjerne i form av en kaftan, maxiskjørt eller sarong. I tillegg til å være praktiske og komfortable plagg på stranda, er lette stoffer det beste å gå for på varme dager. Et matchende linsett, gjerne i en lys farge, er også en sikker vinner i år, det samme er miniskjørtet. Solkremen, leselektyre og håndkleet pakker du i en stor stråveske, som for øvrig fungerer like fint som reiseveske på flyet som på stranden.

Et trendy magesmykke setter en festlig prikk over i-en for strandantrekket, og kan fint kombineres med bikinien både morgen og kveld. Tanktops, en stor hatt, og store sofistikerte – eller smale – solbriller er også et must i strandkofferten. Gå for et par solbriller du liker godt, ettersom at de mest sannsynlig kommer til å være på nesen 90 prosent av ferien.

Tips! En sarong kan brukes til så mangt – både knyttes til topp eller skjørt, brukes som håndkle eller fungere som skjerf og beskyttelse mot aircondition på flyet.

Kollasj av sommertilbehør. Sandaler, solhatt, solbriller, bikini osv
vennegjeng på festival

Festlig moro på festival

Skal du på festival i sommer, gjør du lurt i å ta en svipptur til 90-tallet først.

Ok, så pakker man kanskje ikke i koffert om man skal på festival, men den ultimate festivalsekken er fylt med en fin miks av komfortabelt og kult. For selv om man gjerne bor i telt, spiser middag fra en pappboks fra nærmeste foodtruck og det går lang tid mellom hårvasken, kan man jo se bra ut på festival!

Vil du være ekstra trendy i år kan du trygt gå for en 90-tallsinspirert look, med blant annet denimshorts og t-skjorte med tie dye-mønster stylet med en bikerjakke og et par Dr. Martens på føttene. Du kan også trygt kombinere denimbuksa eller shortsen med en søt, heklet topp, og vil du gå all in med et mer pyntet antrekk er et magesmykke og miniskjørtet en het trend på festivalområdet i år.

På føttene er det praktisk med et par gummistøvler, ettersom at det fort blir gjørmete på festival, mens en ullgenser er fin å ha på kjølige sommernetter. Og for all del – ikke glem solbriller, gjerne «bug eye»-briller om du vil kaste deg på seneste trend. Vi håper jo på en solfylt festivalsommer!

Tips! Gå gjerne for hurtigtørkende plagg, som kommer godt med hvis det regner og du bor i telt, mens en tørrshampo redder festivalfrisyren.

Kollasj av festival tilbehør. Skinnjakke, bikini topp, dr.martens, denim shorts osv
Familie spiser middag ute
en rød hytte
Dame som har på seg komfortabel sett med leggings og overdel

Slaraffenliv på hytta

Skal du tilbringe ferien på hytta – eller kanskje har leid et feriehus for å slappe av – er komfortable klær en sikker vinner i kofferten.

Enten du drar på hytta for å gå i fjellet, tilbringe dagen på stranda eller kun for å kjenne ferieroen senke seg, er praktiske og komfortable koseplagg gull å ha på hytta.

En av sommerens heteste trender når det kommer til komforttøy er et matchende sett med leggings og croptop, gjerne i en sprek farge som knallgul eller sjokkrosa. Også turtøyet skal være fargerikt, og du kan også fint bytte ut den hullete joggebuksa som er forbeholdt hytta med et nytt og fresht collegesett i en fin og matchende farge.

På føttene er sandaler både praktisk og fint, mens ullundertøy er gull både på fjellet og på kjølige sommerkvelder ved sjøen. En fin ullgenser er også deilig og praktisk å slenge over seg på lange sommerkvelder, enten til jeansshorts eller over en søt og lett sommerkjole.

Tips! Husk også en vindtett jakke og et par gode og varme sokker – og selvfølgelig badetøy om du har sjøen, et skogstjern, basseng eller et badevann i nærheten.

Kollasj av hyttetilbehør. Denimjakke, lett kjole, ullgenser, sandaler