Lag en kreativ påskeeggjakt for barna

Liten jente med kaninhårbøyle som leter etter påskeegg
Kurv med malte påskeegg og en barnehånd som tar etter eggene

Gjør en vri på den tradisjonelle påskeeggjakten; gjør det om til en påskerebus. La barna løse hint etter hint for å finne alle påskeeggene. Få tips her!


1. Bestem gjemmestedene

Det første du må gjøre er å bestemme deg for hvor du vil gjemme påskeeggene. Vi foreslår for eksempel å gjemme påskeeggene i vaskemaskinen, tørketrommelen, kjøleskapet, i en seng og i boden. Hvis vær og vind tillater det, kan dere også la uteområdet være en del av jaktløypa.

2. Tegn rebushint

Finn frem penn og papir, og tegn hint til ett gjemmested per lapp.

Slik tegner du...

  • Vaskemaskin = Håndvask + maskin
  • Tørketrommel = Klær som henger til tørk + tromme (musikkinstrument) + L
  • Bod = Tegn et bord – R.
  • Kjøleskap = Termometer som viser minusgrader + et skap
  • Seng = Øyne som ser + 1 – N + den syvende bokstaven i alfabetet

3. Putt hintene i påskeeggene

Når du har tegnet ferdig hintene på alle lappene så bretter du dem sammen og putter dem i påskeeggene. Husk å ha et rebushint til overs som barna starter med.

I det som blir det siste egget i rebusløpet, kan du legge i en ekstra overraskelse eller en lapp hvor det står «HURRA, nå har du/dere funnet alle mine påskeegg. Nå kan dere nyte godteriet etter hardt arbeid. Sees til neste år. Hilsen Påskeharen».

4. Gjem påskeeggene

Gjem deretter eggene på de utvalgte stedene i all hemmelighet. Når startskuddet på påskeeggjakten går av, gir du barna den første lappen. Deretter går leken av seg selv.

Har dere har flere planter i huset, kan en av rebuslappene være en tegning av en bestemt plante, så sendes barna av gårde for å lokalisere riktig plante.

Gutt leter etter påskeegg