Alt om lamper til hytta

Lampe
Hytte
Fjellhytte
Fjellhytte
Batterilys på hytta
Hytte ved sjøen
Hytte ved sjøen
Utelamper

Nordmenn elsker å være på hytta – og lys er viktig for trivsel! Derfor er lamper på hytta like viktig som hjemme for å skape god atmosfære.

Her får du tips til din hytte! La deg inspirere av våre mest populære hyttelamper.

Prinsippene for god belysning er de samme uavhengig om du skal lyse opp hjemme eller en fritidsbolig. Når vi snakker om hyttelamper, er det derfor først og fremst snakk om lamper som stilmessig passer inn.

Lamper til hytte på fjellet

Fjellhytter er ofte mye i bruk gjennom den mørkeste tiden på året, her er det med andre ord viktig med nok lys. Mange har en litt rustikk stil, som passer godt med mørke lamper, gjerne i metall eller litt grove naturmaterialer.

Gode tips til fjellhytter

  1. Bruk spotskinner for å få godt lys der du har klær, fjell- og skistøvler og utstyr. Da blir det lettere å finne det du leter etter.
  2. Velg taklamper som gir godt lys ned på bordplaten. Da ser alle godt når familien samles for brettspill eller kortspill.
  3. Ha gode leselamper i sofakroken eller ved godstolen. Det gjør det lett å konsentrere seg om en god bok, kryssordet eller strikketøyet.

Batterilys på hytta

Batteridrevne lys et godt og brannsikkert alternativ til levende lys, og kan brukes på akkurat samme måten. Plasser et telys eller kubbelys på batteri på utedoen, på middagsbordet eller sofabordet. Hos oss finner du blant annet Sille batterilys. Disse er i voks og er naturtro. Ved en full lading, lyser den opp til 100-400 timer før du må lade dem igjen. Du kan også få med en fjernkontroll og slukke lysene på avstand.

Lamper til hytte ved sjøen

Hytter ved sjøen er gjerne sommerhytter der man tilbringer lange og lyse dager. Men på regntunge dager, kan det fort bli dunkelt inne selv midt på sommeren, så lamper må til her også. Mange sjøhytter har en landlig eller maritim stil, gjerne med lyse farger og et luftig uttrykk. Naturmaterialer som lin og lyst treverk tar seg godt ut i denne stilen.

  1. Sørg for nok lys i oppholdsrommet, også på dagtid. Da unngår du blending som oppstår ved kontrasten i lysmengde inne og ute.
  2. Bærbare, oppladbare bordlamper er flotte å ta med seg ut i dunkle sommerkvelder. Uansett om du skal til stranda, i båten eller bare ut på terrassen.
  3. Solcellelamper i uteområdet skaper magisk stemning på kveldstid, og skrur seg på selv når det er blitt mørkt nok.

Utelamper til hytte

Norge er et værhardt land, og hytter ligger ofte på mer utsatte steder enn primærboligen din. Sterk vind, saltvann og stor variasjon i temperatur kan være en utfordring for utelampene dine.

Gode tips for hyttelamper ute:

  1. Velg lamper som er galvaniserte eller i corten. Dette er de mest hardføre utelampene, og er de som er best rustet for å klare seg i ekstremvær. I nærheten av saltvann, er dette det eneste som duger.
  2. Lamper med solcelle er fint for å skape stemning på uteplassen. Men ikke ha solcellelamper som eneste utebelysning.
  3. LED-lyspærer tåler kulde langt bedre enn tradisjonelle glødepærer og bør brukes der det blir skikkelig kaldt


Spottskinner til hytta
Spottskinner til hytta
Taklampe til hytte
Taklampe til hytte
Vegglampe til hytte
Vegglampe til hytte

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo