Einherjar eSport er vinneren av årets innovative idè!

Team Kvadrat
Foto: Bendik Fjerdingstad - Los & Co Drammen
Julemagasin_2022
Trener og avdelingsleder i Einherjar eSport Haakon Tholo "in action"
Julemagasin_2022
Gründer og generalsekretær i Einherjar eSport Hilde Gunn Ørland

På nordens største bransjetreff for kjøpesenter, handels-, service- og serveringsaktører stakk Einherjar eSport av med seieren for årets innovative idè 2022!

Vi ønsket å skape en møteplass for barn og ungdom, og snakket derfor med ungdommer om hva hva de savnet på senteret. Da kom vi i kontakt med Einherjar eSport.

Einherjar eSport ble startet som en breddeidrettsklubb av blant andre Hilde Gunn Ørland.

Jeg var den tradisjonelle moren som hatet gaming. Men så begynte jeg å lese meg opp på forskning og så at egenskapene ungdommene lærer seg når de spiller er noe de kan ta med seg inn i arbeidslivet, forteller Ørland.

Einherjar eSport ble etablert i 2019, er organisert som et frivillig idrettslag, og er et tilbud for alle gaming- og e-sportinteresserte barn og ungdom. Klubben har fokus på pedagogisk coaching i e-sport, der fysisk trening er viktig, samt søvn og gode matvaner. Einherjar eSport utdanner egne trenere gjennom et eget utviklet grunnkurs for e-sport-trenere, og har høyt fokus på trenerutvikling og kompetansedeling.

– Einherjar hadde noen verdier som klaffet veldig med våre ønsker. De snakket om å ta ungdommene ut fra isolasjon på rommene sine og ut i et sosialt fellesskap, stråler Senterleder Renate Hjørnevik Meland.

I 2022 åpnet Einherjar eSport avdelingen på Kvadrat.

Rett innenfor hovedinngangen er det bygget en staselig trapp som leder til et nytt samlingssted. Som en stairway to heaven! For går du opp trappen kommer du til et unikt sted for gaming-interesserte. Her får gaming-interesserte barn og unge et organisert tilbud i trygge rammer

Kjøpesenterdirektør i Olav Thon Gruppen, Thomas Rønning, setter stor pris på Kvadrats nytenkning.

– Jeg synes prosjektet er veldig innovativt og kjempespennende. Dette plukker opp mange barn og unge som sitter mye hjemme og som kanskje er litt ensomme, sier han.

Vil du lese mer? Trykk her.

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 13:00 - 21:00