Matskatter fra Helgø Meny

Gjengen i ferskvaredisken på Kvadrat

Hos Helgø Meny finner du alltid noe godt til både hverdag og helg. Reker fra Sirevåg, røkt laks fra King Mikal på Hjelmeland og Prima Jæren råvarer.


Vi får rekene våre fra Sirevåg. Nå om vinteren er rekene på sitt beste, sier butikksjef Elena på Helgø Meny Kvadrat.

Elena forteller videre om “matskatter” fra hele landet og om de unike og lokale råvarene som du får tak i på Helgø Meny.

Skalldyr
Ferske vinterreker er fulle av rogn med fastere rødt kjøtt, med en søtlig og samtidig salt skalldyrsmak, fordi rekene spiser seg fete før gyteperioden. Det kalde vannet gjør at rekene vokser langsommere som bidrar til at kjøttet blir fastere og mer smakfullt. Dette gjør at ferske reker er best om vinteren i januar til mars. Røkt laks, her har vi lokal leverandør King Mikal som holder til på Hjelmeland og lager den beste røykelaksen

Kjøtt
Angus: Norsk Angus er unikt for meny. Du får kun kjøpt norsk Angus på meny og i restauranter.
Hvert kjøttstykke blir nøye kontrollert for best mulig kvalitet.
Samarbeider med Prima Jæren som har høyt fokus på kvalitet.
Anguskjøtt har bra marmorering som gir mye smak.
Ingen gjør mer nytte av dyret enn meny. vi bruker alle stykningsdelene på dyret som ellers hadde havnet i kverna. F.eks. teres major som er en liten muskel i bogen på dyret, er billigere men like mør som indrefilet.

Prima Jæren: Her får vi stykningsdeler av svin. og lam når der er i sesong. prima Jæren har høyt fokus på kvalitet og dyrevelferd

Piff opp fredagstacoen til nye høyder!

Taco Flaksteak Fajitas. Foto: Meny

Taco er fast innslag hos mange på fredagen eller til helgen og en vinner hos både store og små. Men det er mange muligheter for å variere med ulikt tilbehør. Kjøtteig kan godt erstattes med både vegetarvarianter eller skikkelig biff.
Prøv Taco Flanksteak Fajitas. Dette trenger du:
Se hele oppskriften her.

Flank steak

  • 600 g flank steak evt annen biff
  • 2 stk paprika
  • 2 stk rødløk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts tørket oregano
  • salt
  • pepper

Pico de gallo – tomatsalsa

  • 5 stk modne tomater
  • 2 stk rød chili
  • 0,5 stk rødløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 1 stk lime
  • salt
  • pepper

Hjemmebakte tortillas

  • 225 g tipo 00 pizzamel
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts sukker
  • 60 g meierismør
  • 1 dl vann

    Du finner råvarene hos Helgø Meny på Kvadrat. Nærmeste inngang er
    p-hus nederste etasje.


Ostefat

Godt utvalg i oster både fra lokale og nasjonale produsenter. Foto: Meny

Ost er både hverdagspålegg og et skikkelig festmåltid. Helgø Meny har et stort utvalg av både lokale produsenter og fra inn- og utland. Spør gjerne betjeningen om tips og råd. Husk at godt tilbehør hører til!
Se oppskrifter på mange ulike ostefat, fra enkle milde oster til skikkelig “sinte” oster. Er du nybegynner, så kan det være smart å starte med de milde ostene. Prøv gjerne oster fra lokale og norske produsenter.
Handle lokal 🙂

Kylling på menyen

Kylling til hverdag og festmåltid. Foto: Meny

Kylling passer til alle anledninger – både til hverdag og fest. Varier med godt tilbehør og få inspirasjon på spennende oppskrifter hos Meny.
Se oppskrifter på kylling her.

Vinteren er høysesong for skalldyr

Skalldyr fra Helgø Meny. Foto: Meny

Vinteren er høysesong for skalldyr. Kanskje du liker dem best som de er – helt naturlig. Men hvis du vil piffe opp med noen andre smaker finnes det mange spennende oppskrifter med bruk av både reker, blåskjell og krabbe og mye mer.
Hva med Gratinert krabbe med parmensan? Se oppskrift her.
Se flere oppskrifter med bruk av skalldyr her.

Menylauget

Medlemmene i Lauget er MENY-ansatte som har et glødende engasjement for sitt fag.

MENY-Lauget består av våre egne kokker og eksperter, som har fått i oppdrag å lete, lukte og smake seg frem til særegne lokale matskatter.

Vi i MENY bestemte oss i 2011 for å kartlegge og løfte norsk lokalmat. Da samlet vi engasjerte matarbeidere i MENY til et laug, som siden har reist landet rundt på jakt etter verdifulle matskatter, som får plass i butikkhyllene våre.

Bli med på jakten og spør etter utvalget av matskatter i din lokale MENY-butikk eller se de her.

Medlemmene i lauget jobber til daglig i MENY og er matarbeidere med et glødende engasjement for sitt fag. De er kokker, butikkslaktere, pølsemakere og ostenerder. 

De representerer alle regionene i landet og er matfaglige rådgivere for MENY-butikkene i sitt område. 

Kilde: Foto og oppskrifter er fra Helgø Meny

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21