Clas Ohlson fyller 100 år

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Siden 1918 har Clas Ohlson funnet nye og praktiske måter for å løse våre daglige dilemmaer. Nå venter nye 100 år, ifølge butikksjef på Kvadrat, Lasse Egeland.

– Vi jobber med 100 nye år allerede. Clas Ohlson er i gang med planer og gjennomgang av systemer som skal legge basen for 100 nye år, sier butikksjef på Kvadrat, Lasse Egeland og smiler.

Clas Ohlson vokser stadig ble etablert i 1918 I dag er det cirka 220 butikker i fem land ulike land: Sverige, Norge, Finland, Tyskland og Storbritannia. Inntil utgangen av 2017 hadde selskapet også to franchisebutikker i Dubai i De forente arabiske emirater.

Med pedagogiske lærebøker og tegninger skjøt også produktkatalogen Clas Ohlson fart. Det ble fort et sted folk gikk når de skulle ha nye innovasjoner som kunne hjelpe dem i hverdagen.

I katalogen i 1930 kunne man blant annet kjøpe et kombinasjonsverktøy som hadde kråke, øks og hammer i ett. 20 år senere lanserte Clas Ohlson slipskarusellen, slik man kunne henge og organisere slipsene på veggen.

Kombinasjonsverktøy: Både kråke, øks og hammer kunne man få med bare et verktøy (Fra katalogen på 1930-tallet). Foto: Clas Ohlson

Slipskarusell: Slipsene kunne man henge organisert på veggen i 1958. Foto: Clas Ohlson

Banantelefon: I katalogen i 2008 kunne man få kjøpt en banantelefon. Foto: Clas Ohlson

Brannpustende kvinne: I katalogen “Livet i utendørs” på 1930-tallet solgte Clas Ohlson et leketøy som var en brannpustende kvinne. Foto: Clas Ohlson

Bird feeder: Fuglemateren var en oppfinnelse av Clas Ohlson selv. Sugekoppen gjorde at den kunne sitte fast på glassvinduer, mens resten av den var laget av ståltråd. Fuglemateren var i katalogen på 1950-tallet. Foto: Clas Ohlson

Vil du se mer gadgets. Besøk jubileumssiden til Clas Ohlson: https://www.clasohlson100.com/en/gadgets/

, ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21