Tabbene du bør unngå på morsdag

Dame åpner konvolutt ved siden av en bukett med roser
Hjerteformet speilegg på brødskiver

Vi har identifisert de vanligste feilene man gjør på morsdagen, og gir deg svarene på hvordan du kan unngå dem.

Strike I – Du starter på feil fot

Dette er dagen hvor du har mulighet til å sanke poeng i boka, men hvor du like fort kan få tilsvarende minuspoeng dersom du for eksempel glemmer dagen. I og med at morsdagen alltid faller på en søndag, bør du legge inn en påminnelse på lørdagen.

På den måten unngår du å starte dagen med å snike deg ut til nærmeste bensinstasjon eller søndagsåpne butikk. Husk at du kan redde deg inn selv om du oppdager det på selve dagen, men pass på at det ikke blir for gjennomsiktig.

Den beste starten innebærer å servere henne frokost. Lag favoritten hennes; enten det er knekkebrød med makrell i tomat eller nystekte pannekaker med blåbærsyltetøy. Sett på kaffe eller te og dekk på. Tenn stearinlys og sett på avslappende musikk for å sette stemningen.

Husk at dette er dagen hun endelig kan sove lenge! Avhengig av om du bor med kvinnen som feires eller ei, kan du velge mellom å servere frokosten på senga, gjøre det klart på spisebordet eller levere på døra. Hele dagen handler i stor grad om oppmerksomhet. Målet er å få henne til å føle seg verdsatt. For deg handler det om å yte det lille ekstra.

Se tips til morsdagsfrokosten!

Strike II – Du har verken tenkt på kort, blomster eller gave

Ekstra oppmerksomhet behøver ikke å være komplisert. Skriv et hyggelig kort hvor du gir henne komplimenter og setter ord på hvor mye du verdsetter henne. Et håndskrevet kort er noe hun kan ta vare på og sette pris på lenge, og det vil definitivt sanke plusspoeng.

Blomster er også alltid en sikker vinner. Husk at det er mulig å bestille levering dersom du ikke kan levere blomstene selv.

Har du lyst å gi en ekstra gave, men synes klær og sminke er vanskelig? Kjøp et gavekort og gi henne friheten til å velge helt selv.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på over 80 kjøpesentre og 70 Thon Hotels.

Strike III – Du tror du er ferdig halvveis i dagen

Husk at dette er en hel dag. Det trenger ikke å handle om endeløse forberedelser og et lass av gaver, men rett og slett om innsats. Gi henne fri for dagen: Ta ansvar for klesvasken, måltidene, vasking og så videre. Er det noen hyller hun har bedt deg om å skru opp for en stund siden, eller er det lyspærer som må byttes? Dette er dagen for å fikse det!

Har du startet bra med frokost, er det bare til å fortsette med middag. Husk at et godt hverdagsmåltid er nok, men du imponerer hvis du disker opp med en treretters middag.