Juleprat med Yummymummy

YummyMummy
YummyMummy
YummyMummy
YummyMummy
YummyMummy

Det har vært en travel høst for Veronica Simoné Fjeld.

Hun har underholdt tusenvis på sosiale medier og gitt ut boka «Førti og føkkings fantastisk!», samtidig som hun har holdt standup-show for fullsatte saler landet over. Travel eller ei, Veronica stresser ikke. Hun puster med magen.

Iført sjokkrosa blazer, nyfrisert permanent i håret og et stort smil entrer Veronica Simoné Fjeld, kjent som Yummymummy, hovedinngangen på Kvadrat.

Hun har etter hvert blitt et kjent fjes for mange, og enten du kjenner henne som tidligere journalist for TV Vest, frittalende influenser på sosiale medier, foredragsholder eller forfatter, er hun lett å dra kjensel på. Med leopardmønstrede klær, selvironi i bøtter og spann, rungende latter og smittende humør er hun et friskt pust både på scenen og i sosiale medier – hvor hun hylles av sine titusentalls følgere.

Nå møter hun oss, hos Steam Kaffebar på Kvadrat, for en prat om julen, hennes syn på julestria og om livet generelt.

«Jeg tror det er mye magi i det som ikke er forutsigbart.»

Med stort engasjement og glimt i øyet deler Veronica raust og åpenhjertig om jula som barn – hjemme hos bestemor og bestefar på Madla, med hele storfamilien samlet.

– Jeg husker at de voksne lo og koste seg, og at vi barna var helt elektriske. En gang fikk jeg keyboard, som var stor stas! Det er helt fantastiske minner, selv om jula er annerledes nå, forteller Veronica.

For jula nå, som voksen, kjæreste og mamma, handler mer om å finne roen. Veronica forteller at hun nekter å la seg presse av normene, konvensjonene og de uskrevne reglene førjulstiden har med seg. Hun går jula i møte med lave skuldre.

– Jeg driver i alle fall ikke og vasker ned huset før jul. Det er det dummeste jeg vet. Er du klar over hvor mye fett som setter seg i veggene når du steker den ribba? Det er ikke vits i det hele tatt, ler hun.

Ingen påtvunget julekos

Veronica er blant dem som trives med et liv preget av impulsivitet. Det gjelder også i jula. For henne handler høytiden om å skape tid og rom for å gjøre det man føler for. Hun legger til at de fineste øyeblikkene og beste juleminnene ofte oppstår når man finner på hyggelige ting sammen – fordi man har lyst, ikke fordi man må. Eller fordi det virket som en god idé da man gjorde klar aktivitetskalenderen.

– Livet er uforutsigbart – noen krangler, noen spyr, og om det da står julefilm i aktivitetskalenderen blir det skuffelse om man må avlyse. Mye kan planlegges, men jeg tror det er mye magi i det som ikke er forutsigbart.

Aktivitetskalenderen blir derfor byttet ut med den gode gamle sjokoladekalenderen fra Nille. Den samme som hun selv vokste opp med, og har koselige minner fra.

– Det er fremdeles den beste smaken jeg kan få. Den aller beste sjokoladen, smiler hun.

Når stress blir trend

Mens kunder haster forbi for å rekke diverse ærender på senteret blir vi sittende å prate om følelsen av å ikke strekke til. At bilder av striglede julehjem og store, lykkelige familier på Instagram kan bidra til at man kjenner på et aldri så lite «julepress». Da er det lett å sammenligne seg med andre.

Det må vi slutte med, i følge Yummymummy.

– Det vi ser er som regel regissert ut av en annen verden. Også jeg, selv om jeg velger å være ufiltrert og åpen, er regissør på mine kanaler. Når noen legger ut noe på sosiale medier er det fordi det er noe de vil fortelle. Da må man være klar over at det er masse av det virkelige livet som ikke deles.

Selv kjenner hun ikke på et slikt julepress. Hun lar seg ikke stresse av «trenden om å være travel». Hun velger å bruke tiden sin sammen med barna, kjæresten og andre hun er glad i. Det er det som betyr noe.

– Jeg er ikke en stresset type, og jeg skyr det som pesten. Dårlig samvittighet står ikke på min CV, slår hun fast.

Familiebegrepet er utvidet På selveste julaften tilbringes formiddagen i pysjamas, foran TV-skjermen. Disney, Askepott og alt som hører med setter den riktige stemningen, og må selvfølgelig ses i riktig rekkefølge – på lineær TV.

Hvor og hvem hun tilbringer julekvelden sammen med varierer og Yummymummy er ikke fremmed for å gjøre endringer i planene. Hun forteller blant annet at hun gjerne kunne tenke seg å feire jula sammen med gode venner, en gang i fremtiden.

– Familiebegrepet er utvidet. Jeg tenker at de menneskene jeg tilbringer resten av året med, også er de jeg vil tilbringe den litt sarte og høytidelige tiden med.

Jul på Kvaddå

Uavhengig av planene for julekvelden liker Veronica å ta seg en tur ut av huset før jula ringes inn – og ettersom at snøen har uteblitt de siste årene har hun ofte endt opp på Kvadrat. Her lufter hun hodet, drikker en kaffe og observerer stressa «siste-liten-kunder».

– Det er å anbefale. Det er veldig morsomt. Nyt en kopp kaffe, og ta inn at «der er ikke jeg», ler hun.

Kvadrat betyr og har betydd mye for Veronica gjennom årene. Hun vokste opp få minutter unna, og for hun og vennene hennes ble senteret et naturlig samlingssted på ettermiddagstid.

– Jeg har vokst opp her! Kvaddå var mitt bydelshus, min SFO og min nattklubb. Alt skjedde her. Her møtte jeg min første kjæreste og hadde min første jobb!

Nå som julen nærmer seg tar hun gjerne turen til senteret for å komme i stemning, og for å se juledekorasjonene hun husker fra barndommen.

– Ingenting er så koselig som å se at ungene stopper opp foran den store nissen. Jeg tror faktisk det er den samme nissen som stod her da jeg var liten, legger hun til med et smil. •

Fem kjappe om julen

Hvilket julegodt liker du best?

Marsipan! Helst sånne med sjokolade over – helt vill etter det.

Rød eller brun julebrus?

Rød. Julen er rød, ikke beige, ikke brun, ikke rosa, den er rød!

Har du en favorittjulesang?

Jeg liker upbeat julesanger som er høye på energi. All I Want for Christmas Is You av Mariah Carey. Det er en melankolsk tid – vi trenger ikke mer grining enn vi må.

Hva med julefilm?

Tre nøtter til askepott – den gamle, selvfølgelig.

Ribbe eller pinnekjøtt?

Pinnekjøtt på julaften og ribbe en av de andre dagene!

Tekst
Skarp
Foto
Kvadrat