Shit, så tøft!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Sammen med det lokale skatemerke SHIT har den familiedrevne bunadsbutikken Embla nå lansert en spennende mini-kolleksjon på Kvadrat. Kolleksjonen består av hoodies, t-skjorter og skateboards som er dekorert med tradisjonsrikt rosemalingsmønster.

-Mottagelsen har vært helt enorm! Kolleksjonen slår an hos alt fra 10-åringer til folk i 70-årene. Vi hadde ikke regnet med et så bredt nedslagsfelt!, forteller Marianne Lambersøy, daglig leder i bunadsbutikken Embla.

Designerens siste prosjekt
-Det er min svigermor, Torhild Lambersøy, som har tegnet mønstrene. Hun drev blant annet med rosemaling av kister og møbler i hele sitt voksne liv. Hun forlot oss i sommer, så dette ble det siste kreative prosjektet hennes.
– I starten var hun skeptisk, men etter hvert gledet hun seg over prosjektet. Så mye at hun til tider glemte å spise, mimrer Marianne. Hun rakk akkurat å se det ferdige resultatet før hun døde. Hun likte det hun så og var aller mest fornøyd med mønsteret til skateboardene.

Ønsket å introdusere tradisjon i gatemoten
Marianne forteller at ønsket om å introdusere norske tradisjonsrike mønstre fra rosemaling i gatemoten har vært drivkraften bak prosjektet.

  • I andre land og kulturer er det å bruke tradisjonsmønster på hverdagsklær mer vanlig. Vi ønsker å se de flotte rosemalingsmønstrene på mennesker som går på kafe i hverdagen, vi ønsker at unge skal stå med skateboard og hoodies fra oss og være stolte av tradisjonene! Disse designene er for flotte til å kun bli vist på festdager.

-Jeg har alltid hatt lyst å samarbeide med Frode i SHIT. Den lille nisjebutikken hans er flere ganger nominert og også kåret til byens beste butikk. Vi oppfatter han som en positiv del av bybildet, forteller en entusiastisk Marianne.

Planlegger for framtiden
Den nye kolleksjonen får du kjøpt hos Embla bunader på Kvadrat samt hos SHIT og Embla bunader i Stavanger sentrum. Kolleksjonen har allerede vakt internasjonal oppsikt og Marianne og de andre opplever interesse fra blant annet USA.

-Det er bare å følge med, dette er bare starten!, avslutter Marianne med et stort glis.

Kolleksjonen består av hoodies, t-skjorter og skateboards
som er dekorert med tradisjonsrikt rosemalingsmønster.
Designeren bak mønsteret rakk å se kolleksjonen før hun døde.
Hun var aller mest fornøyd med mønsteret til skateboardene.

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22