Varm høstdrikke!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Foto: Erik Jørgensen

IRISH COFFEE

Ingredienser:
4 cl irsk whiskey
2 ts sukker
kaffe
fløte

Framgangsmåte:
Bruk et glass som tåler varme. Varm glasset med kokende vann. Pisk fløten så den blir tykkflytende, eventuelt til en lett krem. Hell vannet ut av glasset, og ta i whiskey, sukker og kaffe. Nytraktet kaffe er et must. Rør godt. Topp med et kremlag. Ta gjerne litt ekstra sukker oppå kremen. Med tykkflytende fløte trenger du ikke sugerør. Dersom du pisker stiv krem kan du om ønsket servere med sugerør, eller en teskje.

Ønsker du Irish Coffee uten alkohol kan du erstatte whiskeyen med et par dråper sitron juice.

Foto: Audun Aagre

SJOKOKAFFEROM

Ingredienser:
4 cl brun rom
30 g mørk sjokolade, 70% kakao
4 cl espresso
16 cl melk
appelsinskall
pisket kremfløte

Framgangsmåte:
Varm opp melk uten at det koker. Ha i sjokolade og kaffe. Rør ut. Ha i appelsinskall og rom. Topp med et tykt lokk med deilig løs og ledig krem. Rasp litt sjokolade på toppen. Skal drikkes gjennom kremlokket. Du kan også lage en alkoholfri variant og ikke tilsette rom.

Kilder: dinmat.no

Ett svar til Varm høstdrikke!

  1. silver account 26. september, 2012 den 03:45 #

    Slik gjør du1. Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok). 2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. 3. Hell isen i tomme yoghurtbegre og sett dem i fryseren. Hvelv isen på fat ved servering. 4. Varm opp kokesjokolade og fløte. La det småkoke på svak varme til sausen tykner litt. Server varm sjokoladesaus i en mugge ved siden av isen. Jordbær og marengs (pikekyss) smaker ekstra godt til.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
14-19