Nyttige faktaopplysninger om olivenolje

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

 

Visste du at extra virgin er perfekt til all slags matlaging, inkludert steking? Oliviers & Co Kvadrat slår daglig et slag for folkeopplysningen, da de ofte møter kunder med den oppfatning av at man skal unngå extra virgin olje ved steking. #faktafeil


“Extra Virgin olivenoljer faktisk en av de sunneste oljene man kan bruke til steking. Dette da man her unngår det usunne fettet”

 

Husk å bruke en mild extra virgin olje (Oliviers & Co anbefaler A Capela Dos Olivais 500 ml til kr 299,- som hverdagsolje)  til steking, og spar de kraftige og smakfulle oljene (Oliviers & Co anbefaler Fattorie Di Galiga E Vetrice 500 ml kr 399,-) til dressinger, eller bare som dyppe til brød. Nydelig!

Olivenolje inneholder 884 kcal per 100 ml (132 kcal pr. spiseskje) består hovedsakelig av sunne enu- og flerumettede fettsyrer og er proppfull av viktige antioksidanter. Til steking trenger en bare 1-2 spiseskjeer, så en flaske på 500 eller 1000ml strekker derfor langt.

 


Cristina fra Oliviers & Co viser frem de to mest populære oljene de har i butikken. Flasken i gull er en Rolls Royce av en olivenolje, og gjør seg godt i dressinger, og som topping på middag når den ligger ferdig anrettet på tallerken.

 

Andre nyttig fakta som du kanskje ikke visste om olivenolje
Lys er olivenoljens fiende: Oppbevar kun olivenolje som skal nytes innen kort tid på blanke gjennomsiktige flasker.

Oliviers & Co olivenoljer finner du alltid på mørke flasker eller bokser, og med tilpassede helletuter slik at lys- og luft forholdene blir perfekte. Vi anbefaler å lagre flaskene på kjøkkenbenk i romtemperatur. Kjøleskap og direkte sollys ødelegger oljen.

Oliviers & Co garanterer sporbare oljer av ypperste kvalitet, og 100 % extra virgin olje fri for varmebehandlet og kjemisk prosessert “raffinert olje”. Dette betyr at man kun bruker olje fra første pressrunde maks 24 timer etter innhøsting, slik at man sikrer seg kun de beste og mest næringsrike dråpene.

Kvaliteten og smaken på olivenolje henger nøye sammen med syrenivå i oljen, og hos Oliviers & Co garanterer vi høyeste standard med maks 0,8 % syrenivå. All syrenivå over 0,8 % ansees som mindre bra både med tanke på smak og helse.

Olivenolje har mange veldokumenterte helsefordeler; der noen av de mest veldokumenterte er at den kan bidra og motvirke hjerte- og karsykdommer. Den er også proppfull av antioksidanter, og tilfører kroppen viktige sunne fettsyrer og vitaminer.

Oliviers & Co’s flasker og bokser er dekorative, og gjør seg utrolig godt på kjøkkenbenken.

 

Oliviers & Co finner du like innen for inngang E.
Rett ved Vinmonopolet og Mc Donalds.

Velkommen!

 

 

 

 

 

 

, , , , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21