Si det med roser!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Vi kjøper flere avskårne blomster enn noen gang. Roser er det naturlige valget både til morsdag, valentinsdag, bryllup og begravelser. Ifølge bransjen skyldes denne økningen at det er et større utvalg av roser nå enn før. Samtidig er kvaliteten og holdbarheten kraftig forbedre i tillegg til at det finnes roser i mange prisklasser.

Potteplanter utgjorde hele 70 prosent av salget fra blomsterbutikkene for ti år siden. Nå skyldes halvparten av salget avskårne blomster. Bare roser alene utgjør over 20 prosent av totalsalget fra Floriss sine 93 butikker over hele landet.

Et kraftig symbol
Morsdag og valentinsdagen er de store rosedagene. Røde roser symboliserer kjærlighet og at man er glad i noen, enten det er en venninne, mor eller kjæreste. Det er blomster man gir til dem man bryr seg om og røde roser er et kraftig symbol, sier markedskoordinator Marianne Holtet i Floriss. Hun har jobbet i bransjen i over 20 år og husker godt da de første utlendingene begynte å spørre om roser til valentinsdagen tidlig på 1990-tallet. Som vi vet har denne markeringen spredt seg til store deler av landet, selv om det enda mest er et byfenomen.

Robuste kenyanere
Tidligere ble rosene stort sett dyrket i Norge, mens i dag kommer en stor del av rosene vi kjøper fra Kenya. Der er nettene kjølige og dagene varme med mye sol som gir perfekte vekstforhold. Herfra kommer robuste roser i ulike kvaliteter, farger og størrelser til Norge. Bare fem dager etter de skjæres, kan man få kjøpe dem i butikk i Norge. For at rosene skal vare lenge holde de kjølige under transport.

Kilder:
http://www.newswire.no/?melding=9973

 

Kommentarer er stengt.
I dag er det
stengt