Mer og mer vanlig å være brillefin!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Så mange som tre av fire nordmenn over 15 år bruker nå briller. Etter hvert som befolkningen i Norge blir eldre er det stadig flere av oss som behøver briller. 75% av befolkningen bruker briller viser målinger TNS Gallup har gjort for Norges Optikerforbund.

Hans Torvald Haugo er fagsjef i Norges Optikerforbund (FOTO: NOF, Kaia Means).

Grunnen til økningen skyldes flere årsaker. Først og fremst eldes befolkningen og tilgangen til optikere og synsundersøkelser er bedre enn før, sier fagsjef Hans Torvald Haugo i Norges Optikerforbund.

I tillegg er det også blitt enklere å få tak i rimeligere briller ettersom optikere selger briller i alle prisklasser. Salget utenfor faghandel øker også og derfor kan rimeligere briller være en av årsakene til at flere skaffer seg lesebriller, sier han. En annen årsak til at flere trenger briller, kan være økt databruk og at vi tilbringer stadig mer tid foran en skjerm.

Tar synsundersøkelse
Naturlig nok øker brillebruken med alderen, og de fleste opplever synsendringer allerede i løpet av førtiårene.
Ni av ti nordmenn over 60 år bruker synshjelpemidler som briller eller kontaktlinser, viser beregninger gjennomført av Norges Optikerforbund og det internasjonale analyseselskapet Strategy with vision.

På Kvadrat tilbyr både Brilleland og Specsavers synsundersøkelser!

 

Kommentarer er stengt.
Åpent i dag
10-21