Lag fargerike påskeegg med potet!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

I påsken er det hyggelig å sette av tid til aktiviteter med barna, både inne og ute. Vi har sett oss ut noen kjekke, men enkle aktiviteter som vi vet at barna vil elske. Under finner du informasjon og inspirasjon til hvordan du kan lage fargerike påskeegg kun ved hjelp av utvalgte ting som du mest sannsynlig allerede har i hjemmet. Mangler du noe, finner du det hos Kreaktiv Kvadrat (som nå har flyttet til NORD, du finner dem på samme nivå som Vinmonopolet)

 

 


Dette trenger du:

Tørkepapir eller en håndduk, potet(er), noe å kutte mønsteret med (forbeholdt voksne), maling og underlag (bruk gjerne aviser).

TIPS!
# Husk å tørk poteten både etter du har kuttet den i to, og etter du har risset ut mønsteret. Poteten gir fra seg mye vann, og den kan bli glatt og vanskelig å jobbe med om du ikke lar den tørke.
# Vi anbefaler at de voksne lager mønstrene i poteten, da dette krever en skarp kniv eller annen gjenstand. Når forarbeidet er gjort kan barna leke seg med ulike farger og mønster.
# Vask og tørk poteten for å bytte farge, du trenger ikke å lage opp ny.
# Bland gjerne sammen ulike farger på samme potet.
# Potetene kan dekorere kort, bilder, ja til og med tekstiler (men da må en stryke over mønsteret med strykejern for at det skal feste seg)
# En kan også benytte pepperkakeformer som omriss for mønster.

LYKKE TIL!

, , , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21