Lag en vaskevaffel

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Nordmenn tar vafler på alvor, og sammen med boller er det Norges mest populære (søte) bakevare! Mange av oss legge ned mye tid og stolthet i den perfekte oppskriften, men få tenker på den mest kritiske suksessfaktoren; vaffeljernet!

 


Visste du at 47 % av alle nordmenn spiser vafler én gang i måneden eller oftere. Da er det nok mange som gleder seg til vaffeldagen 25. mars! En god grunn til å unne seg noen smakfulle hjerter.

Mange sverger til gamle og trofaste vaffeljern, men uavhengig av alder til tilstand er rengjøringen vesentlig for sluttresultatet. Et rent vaffeljern gir faktisk sprøere vafler som smaker bedre, og best av alt så slipper du at de henger igjen i jernet. Vi har vel alle kjent på den følelsen når en vaffel går til spille på grunn av alt for godt feste.

Slik gjør du:
En vaskevaffel består av tre enkle ingredisenser.

0,5 deciliter vann
1 desiliter mel
2 spiseskjeer salt

Dette rører sammen til en litt tykk, seig deig.

Denne røren helles i jernet, fordeles utover og stekes på vanlig måte. NB! Har du en termostat på vaffeljernet? Ser bort i fra denne når du lager en vaskevaffel. Denne må ofte steke lengre enn termostaten sier, kjør den til den er brun og gyllen.

Det som skjer når du steker en vaskevaffel, er at saltet i vaffelen trekker ut smak og urenheter fra jernet. Er jernet ditt veldig skittent bør du også ta en fuktig oppvaskkost og skrubbe jernet litt først – dette bør du gjøre før jernet er varmt, og før du steker vaskevaffelen.

Sånn, da ligger alt til rette for perfekte vafler! Enten du foretrekker vanlige vafler, middagsvafler, grovere vafler, dessert vafler, etc.
NB! En vaske-vaffelen bør ikke spises! Det er ikke farlig, men det smaker ikke godt!

God vaffel-søndag!

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21