Lag dine egne makroner!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Makroner lages av egghviter, malt mandel, melis og sukker. De er små, runde kaker med sprø utside og en seig og myk innside. Konsistensen minner om marengs og kakene er ofte lagt sammen to og to oppå hverandre med en søt smakstilsatt smørkrem mellom lagene.

Macaron gavesett fra Kitch'n 349,-

Ingredienser

240 g melis
140 g finmalte skåldede mandler
3 stk eggehvite (fra store egg)
evt noen dråper konditorfarge eller litt kakaopulver

GANACHE (SMØRKREM)
romtemperert smør
ønsket smak, f.eks kakaopulver, lemon curd, syltetøy uten biter, frisk fruktpuré osv
evt. sukker eller honning etter smak

Fremgangsmåte
(40 små makroner eller 10 store)

Sett stekeovnen til 140 grader.

Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle.

Stivpisk eggehvitene.

Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Evt farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske.

Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem.

La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter.

De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre.

La makronene hvile på en rist etter steking.

Fyll med smørkrem med ønsket smak.

For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.

Oppskriften er hentet fra www.klikk.no

,

Kommentarer er stengt.
Åpent i dag
10-21