Kort vei fra by til villmark

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Eventyrer Marius Fuglestad fra Sandnes lever villmarkslivet fullt ut, bare en time fra byen.

– På Månafossen fant jeg inspirasjonen til å gå på lengre ekspedisjoner. Jeg har alltid hatt en sterk kjærlighet for Frafjordheiene. Det er en av de beste villmarksområdene i Rogaland, sier Marius Fuglestad og smiler.

Inspirerer andre

Rundt ham høres lyden av pulserende fossefall og fugler som kvitterer i trærne. Det til fjells han drar for å finne roen. For to år siden gikk han Norge på langs, mens i fjor krysset han Alaska som en av de første i Norge.

– Når jeg kan klare det, så kan alle andre også. Jeg ser på meg selv som en helt vanlig person som gjør ekstreme ting. Man må tørre å slippe taket og ikke være redd for at ting skal gå galt. Man vil møte litt motgang, men det er det man lærer av, sier Fuglestad.

– Begynn i det små

Alt starter med en tanke ifølge eventyreren. Det beste er å begynne i det små før man legger ut på de lengre turene. Fuglestad foreslår å sette opp et telt i hagen eller ved nærmeste fjell. Dermed kan man trekke seg tilbake dersom det ikke faller i smak.

– Alt blir en rutine til slutt. Kroppen er tilpasningsdyktig, sier han.

Skap positive opplevelser

Når det gjelder dagsturer råder han folk til å ta med en liten tursekk med klær, mat og drikke. Dersom man skal ha med seg barn kan det være greit å ha med sjokolade og smågodt.

– Da kan man belønne dem fordi de har gjennomført turen. Det er viktig å skape positive assossiasjoner til friluft, sier Fuglestad.

Kreativ med stormkjøkken

I tillegg til godteri kan et Primus stormkjøkken med gass gi mange muligheter til ekstra kos. Her er det bare kreativiteten som setter grenser ifølge Fuglestad. Han lager gjerne både pizza og taco på stormkjøkkenet.

– Når man lager mat ute knytter man familiebånd, i stedet for å sitte foran fjernsynet hjemme. Det er opplevelsene som er drivkraften. Dessuten kjenner man på en frihetsfølelse når man kommer bort fra det hverdagslige, sier Fuglestad.

Første tur som 11-åring

Selv startet interessen for friluft på hytta i Bjerkreim og på søndagsturene sammen med familien. Allerede som 11-åring dro han til fjellet helt alene for å overnatte i telt.

– Jeg var ute av komfortsonen min, men jeg opplevde mestring. I dag sover jeg mye bedre ute i telt enn i min egen seng, sier han og ler.

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22