Konfektkuler fra Amundsen Spesial

Konfektkuler fra Amundsen Spesial
Oppskrift for 20-30 kuler

 

julekuler2

 

100 g romtemperert smør
1 dl sukker
1 ss vaniljesukker (kan sløyfes og erstattes med en ekstra spiseskje Spiced Hot Chocolate fra Whittard)
2-3 ss Spiced Hot Chocolate fra Whittard.
3 dl havregryn, finmalt (kan gjerne kvernes i foodprosessor for å gjøres enda mer finkornet. Konsistensen på kulene blir da mykere og mer saftig).
2-3 ss sterk kald kaffe (bruk gjerne Amundsen Spesial sin julekaffe for en enda bedre smak av jul)

Rør smør, vaniljesukker og sukker til det er porøst og luftig. Bland så inn kakaoen og rør det godt sammen. Tilsett havregryn og kaffe, og bland godt. Sett gjerne blandingen kaldt i 10-15min, da blir den lettere å jobbe med. Form små, runde kuler av blandingen. Ta utgangspunkt i ca 1 stor teskje per kule.

Rull så gjerne bollene i en blanding av perlesukker og Whittards Spiced Hot Chocolate, kokos eller annet dekke som du liker godt. Du kan også smelte og temperere sjokolade med litt julekaffe i, og dyppe kulene i dette før sjokoladen stivner. Sett kulene i kjøleskap i minst en halvtime før servering.

For en ekstra fin finish, tilsett et lite snev av finmalt koriander sammen med Spiced Hot Chocolate pulver 😉

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Kommenter uten Facebook