Har du arbeidsrelaterte plager? Rafael fra BeWell forteller deg hva du kan gjør

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Det er mange som opplever ulike arbeidsrelaterte plager med muskler og ledd i løpet av sitt arbeidsliv. Det kan oppstå når man står eller sitter for lenge, gjentatte eller tunge løft, eller fra ensidige bevegelser hver dag. Vi føler stivheten på kroppen, blir trøtte og tappes for energi. Dette er måten kroppen forteller deg at noe fungerer ikke som det skal. Det som da er greit å vite, er at det finnes behandlingsalternativer for slike plager. Jeg som kiropraktor ser og behandler dette daglig, forteller Rafael.

 


Rafael fra BeWell hjelper en kunde med rygg og nakkeplager.

Det som skjer fysiologisk er at muskler, ledd og bindevev trekker seg i sammen og hindrer bevegeligheten. Vi føler det gjerne ikke der og da, men det kan oppstå svakheter i noen av musklene våre. Det kan skape en slags ubalanse mellom stramme og svake muskler. Det fører også til at vi kompenserer med og belaster andre muskler og ledd.

For å kunne hjelpe deg med slike plager utfører jeg en kartlegging. Jeg stiller deg en del spørsmål relatert til dine plager og din medisinske historie. Deretter foretar jeg en fysisk undersøkelse hvor vi ser på bevegelighet, svakheter i muskulatur, nerver som kan sitte i klem og slitasje i ledd. Røntgen eller MR kan utføres om nødvendig.

Etter denne kartleggingen diskuterer vi resultatet, og finner passende behandlinger. Det kan være justering/mobilisering av ledd, massasje/triggerpunktbehandling av muskler, ultralyd-behandling av betente vev, elektroterapi for bl.a. stimulering av blodsirkulasjon i muskler – for å nevne noen behandlingsformer. Du kan også få råd og opplæring i ulike strekk- og styrkeøvelser som kan gjøres i fritiden eller til og med på jobben.

Føler du deg plaget av stive muskler eller ledd, eller bare kanskje har noen spørsmål? Ta en tur innom meg på BeWell Klinikken. Du kan også ringe BeWell for time på tlf. 45 00 00 82 eller bestille online på www.be-well.no.

BeWell klinikken finner du i 2. etasje (SØR) på Kvadrat, benytt inngang C for korteste vei.

Velkommen!

 

 

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt