143 familier i Stavanger får hjelp til årets julefeiring takket være Elisabeth

Elisabeth elsker julen. For hun er det nesten helt ubegripelig at ikke alle skal ha muligheten til å sette pris på denne høytiden. Dette ville Elisabeth Ohlgren Tidemann gjøre noe med, og i 2015 startet hun i samarbeid med NAV og barnevernstjenesten, Gi en jul Stavanger. Konseptet er hentet fra hjembyen Halden, hvor de har «gitt en jul» i lang tid.

– Jeg begynte selv å være med på Gi en jul i Halden for noen år siden, og det ga meg en veldig god følelse. Det føles veldig nært, selv om man ikke vet hvilken familie man hjelper. Da jeg flyttet hit, forhørte jeg meg om det fantes noe tilsvarende, og da det ikke gjorde det, satte jeg i gang selv.

 

gienjul3
Foto: Ulrikke Valvik Mitchell, Aftenbladet 

Hva er så «Gi en jul»?
Konseptet er ganske selvforklarende,  det handler rett og slett om å gi en jul til de som trenger det mest! Elisabeth fasiliterer dette gjennom tett samarbeid med NAV og barnevernstjenesten. Hun får anonymiserte lister med alder, kjønn og eventuelle ønsker for julefeiringen. Elisabeth er avhengig av andre ildsjeler som hun selv, som får tildelt en familie som de skal glede med pakker og julemat. Det hele leveres så i ferdig pakket i esker i St. Petri kirken 21. desember, og blir så kjørt ut til familien via deres kontaktperson i NAV / barnevernstjenesten.

Hvordan kan så jeg bidra?
Meld din interesse til Elisabeth ved å sende henne en mail (gienjul@outlook.com). Du kan også lese mer om prosjektet hennes på Facebook (Gi en jul Stavanger) samt nettsiden www.gienjul.no Å gi en jul til en hel familie alene kan for mange bli litt mye, så her anbefaler Elisabeth giverne å gå sammen med gode naboer, venner, eller kolleger. En må beregne rundt 800-1000 kr pr person i familien, og størrelsen på familien kan variere.

Givergleden i Stavanger har vist seg å være stor, og Elisabeth har ventelister på folk som ønsker å bidra. Når det er sagt mener hun at omfanget for familier som trenger hjelp er stort, og hun tror at prosjektet kommer til å vokse seg større i årene som kommer når flere får vite om tilbudet. Det finnes allerede mange fantastiske arrangementer for folk som ønsker å feire jul sammen med andre, men det som skiller seg ut med Gi en jul er at en får hjelp til å feire julen hjemme i egen stue.

Kvadrat sponser Gi en jul Stavanger
Kvadrat ønsket i år å støtte lokale initiativtakere for nettopp slike prosjekter som Elisabeth har startet. Vi fant henne ved en tilfeldighet på Facebook, og ble både rørt og engasjert av å lese hva hun hadde fått til på bare ett år. Vi tok en nærmere prat med henne, og inntrykket ble ytterligere forsterket! Vi er stolte av å kunne si at 70 000 av pengene som er kommer inn i Ønskebrønnen og via auksjon går til Gi en jul Stavanger, og vi kommer også til å støtte prosjektet i 2017 for å bidra til å sikre kontinuiteten.

Vi anbefaler alle å ta en titt på Gi en jul Stavanger sin Facebook side. Følg henne gjerne, og spre det glade budskap med venner og kjente! Alle har sin måte de kan bidra på 🙂

123

, , , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Kommenter uten Facebook

MENY