Gi en jul til de som trenger det mest

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Elisabeth elsker julen. For hun er det nesten helt ubegripelig at ikke alle skal ha muligheten til å sette pris på denne høytiden. Dette ville Elisabeth Ohlgren Tidemann gjøre noe med. I 2015 startet hun i samarbeid barnevernstjenesten, og i fjor ble også NAV med på laget. Konseptet er hentet fra hjembyen Halden, hvor de har “gitt en jul” i lang tid. I 2016 fikk hele 162 familier i Stavanger fikk hjelp til årets julefeiring takket være Elisabeth.

– Jeg begynte selv å være med på Gi en jul i Halden for noen år siden, og det ga meg en veldig god følelse. Det føles veldig nært, selv om man ikke vet hvilken familie man hjelper. Da jeg flyttet hit, forhørte jeg meg om det fantes noe tilsvarende, og da det ikke gjorde det, satte jeg i gang selv.

 

gienjul3
Foto: Ulrikke Valvik Mitchell, Aftenbladet 

Hva er så “Gi en jul”?
Konseptet er ganske selvforklarende,  det handler rett og slett om å gi en jul til de som trenger det mest! Elisabeth fasiliterer dette gjennom tett samarbeid med NAV og barnevernstjenesten. Hun får anonymiserte lister med alder, kjønn og eventuelle ønsker for julefeiringen. Elisabeth er avhengig av andre ildsjeler som hun selv, som får tildelt en familie som de skal glede med pakker og julemat. Det hele leveres så i ferdig pakket i esker i St. Petri kirken 21. desember, og blir så kjørt ut til familien via deres kontaktperson i NAV / barnevernstjenesten.

Kvadrat sponser Gi en jul Stavanger
I år som i fjor, støtter Kvadrat Gi  en Jul Stavanger. Vi fant henne ved en tilfeldighet på Facebook, og ble både rørt og engasjert av å lese hva hun hadde fått til. Vi er stolte av å kunne si at pengene fra Ønskebrønnen, i tillegg til sponsormidler (minimum 50 000,-) går til Gi en jul Stavanger. Kvadrat vil gjerne benytte anledningen til å takke SR-Banken som sponser tellingen av ønskebrønnen, og de bidrar med dette til enda flere penger til Gi en jul Stavanger!

Hvordan kan jeg bidra?
Kvadrat søker i år julehjelpere som kan være med å fylle eskene som familiene vi får tildelt. Kvadrat betaler for selve esken, men vi trenger hjelp med å kjøpe inn innholdet, pakke, oppbevare og levere. Betalingen for arbeidet er julestemningen og en skikkelig god følelse av å ha gjort noe betydningsfullt for noen andre i julen. Gavene må kjøpes på Kvadrat, og rent praktisk løses dette med at julehjelperne får utdelt gavekort. Vis din interesse ved å sende en mail med navn og telefonnummer til informasjon.kvadrat@olavthon.no – så tar vi kontakt med deg.Vi anbefaler alle å ta en titt på Gi en jul Stavanger sin Facebook side. Følg henne gjerne, og spre det glade budskap med venner og kjente! Alle har sin måte de kan bidra på.

 

, , , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22