Fra kolonial til spesial

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Amundsen Spesial oppsto som en kolonialforretning i Haugesund i 1921. I dag er det en spesialbutikk for kaffe og te, eksklusive matvarer og ikke minst gaver til den som har alt.

 

3

Selv om mye har endret seg siden den første butikken åpnet er sjarmen og den rustikke følelsen fortsatt godt bevart. Dette er den franske nisjebutikken i den bortgjemte sidegaten du aldri blir lei av. Bortsett fra at den altså finnes på et av Norges største kjøpesentre, i Sandnes.
Julen er en høysesong for Amundsen, og det selges mye vertinnegaver og smågaver, gaver til ansatte og gode kolleger, festgaver og hyttepakker. – Hyttepakker går det mye av inn mot skisesongen, kan butikksjef Ann Christin fortelle. Da setter Amundsen sammen kurver med kaffe, kakao, te og gjerne litt ekstra kveldskos som ost og kjeks. De kommer med anbefalinger som kunden selv tilpasser egen smak og lommebok.

 

1

 
En annen populær gavepakke er å sette sammen vin som kundene tar med selv med godsaker fra Amundsen. Da kan kunden sette seg ned med en ventekaffe mens betjeningen komponerer en fristende gavekurv. –Det som er kjekt å se er at veldig mange av de som får gavekurver fra oss får smaken på produktene og ender opp med å bli faste kunder. Det sier jo sitt om kvaliteten og hvor godt gaven treffer, sier Ann Christin med et smil.

2

Når vi spør om hennes personlige tre på topp gavefavoritter for julen er det julekaffen som kommer først. – Den er utrolig god og etterspørres hele året, derfor må det bli en klar ener. Hot Chocolate kommer som nummer to, den treffer også alltid godt, og det er vel ikke feil å si at de fleste elsker varm sjokolade. Nummer tre er en joker som gir en ekstra spiss til det en serverer, nemlig karamellisert løk-chutney. Den passer selvfølgelig godt til ost og kjeks, og den gir en ekstra dimensjon til gryteretten, den kan erstatte tyttebærsyltetøyet og den piffer opp sauser. Mulighetene er mange. Har du en bestemor som ikke ønsker seg noe, en feinschmecker av en bror eller en venninne som har alt? Ja, da vet du hvor du skal gå. Service, stemningen og smakene finner du hos Amundsen på Kvadrat.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Åpent i dag
10-21