Dyrk dine egne urter enklere med “FreshGarden”

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

 


Urtedyrkeren Fresh Garden er helt fantastisk. Jeg har tatt bilder hver uke for å følge prosessen og se utviklingen. Under kan dere se hvordan det har gått hjemme på mitt kjøkken!

Jeg bestemmer meg for å prøve rød basilikum, sitronmelisse og chili. Jeg kan ikke forvente chili på planten i starten da chiliurte må klippes ned to til tre ganger før den skjønner at den skal begynne å produsere chili og ikke blomst og blader. Man bør også ikke ha mer enn 1 chili i hver potte (jeg tok flere så vi får se hvordan det går). Start med å fylle de sorte koppene med brune stener. Dette er «jorden» til urtene. Oppå stenene drysser jeg gull-glitter som sørger for at plantefrøene ikke forsvinner ned i stenene. Oppå der legger jeg plantefrø for så å avslutte med nytt lag gull. Hvor mange frø man planter velger man selv – men inni hvert frø er det en urte.

Når frøsettingen er ferdig fyller du urtedyrkeren med vann helt full. Urtene skal kun ha rent vann første uke. Plasser hver sorte kopp i hvert sitt hull og sett over medfølgende plastkopp. Nå er du i gang!

Etter bare to dager ser jeg antydning til liv i pottene (ikke lett å se på bildet).

 

Det spirer og gror. Etter bare en uke er det allerede kommet mye urter. Sitronmelissen er kommet lengst,
men det er også godt liv i basilikum samtidig som jeg har fått tre stilker med chili. Chili er en vanskeligere urt enn de andre så jeg er ganske så stolt.
Jeg fyller nå på med vann og næring. Jeg beholder koppene på så lenge det er plass under lokket.

Etter fire uker er det en drøm. Urtene nytes nesten daglig i middager eller som pålegg til frokost, lunsj og kvelds.

Det er fantastisk å ha friske urter så lett tilgjengelig hver dag. De er også veldig gode å bare knipe av en stilk og «knaske» på.


Sånn ser det ut i dag! 7 uker siden jeg plantet urtene. Den er utrolig dekorativ på kjøkkenet og vi nyter friske urter hver dag. Alle som kommer på besøk legger merke til den og synes dette er veldig spennende og ganske utrolig. Ved å knipe av urter og bruke i maten blir urtene hele tiden trimmet og nye skudd kommer frem. Det kreves mye vann hver uke nå. Jeg gir også litt næring. Det er helt nødvendig å gi næring nesten hver gang det fylles på vann og den bør doseres nøyaktig!

En ting er sikkert – kjøper man en urte på butikken varer den noen dager. Her har jeg etter 7 uker like friske urter som stadig gir nytt liv med nye skudd.
Regner man gjennomsnittlig 40,- for en urte fra butikken blir ikke denne dyrkeren en dyr investering. 40,- x 3 stk = 120,- i uken. På 7 uker er det 840,- kroner.
Å investere i en urtedyrker vil man ha mye mer glede av urtene samtidig som man over en periode har tjent inn igjen de kronene den koster i innkjøp.
Følg bruksanvisning for å stille den inn til når du ønsker lyset skal slå seg på og når du ønsker det skal slå seg av for kvelden. Skal du på ferie kan du stille den i feriemodus som gjør at den bruker mindre vann men urtene vil likevel overleve og være friske og fine når du kommer tilbake.

LYKKE TIL!

FreshGarden utnytter de fantastiske fordelene som aeroponisk og hydroponisk teknologi gir, og lar deg dyrke hva som helst direkte på din egen kjøkkenbenk. FreshGarden er basert på den nye teknologiske men enkle og jordfrie måten å dyrke på. Dyrk sunne planter garantert frie for sprøytemidler og andre kjemikalier, og opplev smaker du ikke finner maken til i grønnsaksdisken.

FreshGarden er utstyrt med effektive og energibesparende LED-vekstlys som gir plantene akkurat det lys-spekteret de trenger for å vokse til sitt fulle potensiale. En kombinasjon av Aeroponisk og Hydroponisk teknologi sørger for maksimalt opptak av næring og oksygen, noe som gir sunne røtter og flotte avlinger.

FreshGarden er et komplett vekstsystem som integrerer timing av vekstlys og automatisk vanning. På grunn av den store vanntanken kan systemet stå i dager og uker av gangen uten oppsyn, likevel vil plantene dine stortrives.

 

 

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21