Du trenger ikke å reise langt for å finne alt som verden har å by på!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Kortreist mat er i vinden som aldri før, men la oss ikke glemme den som kommer langveis fra. Autentiske, smaksrike råvarer med en historie og smak som ikke alltid er like hverdagslig for Kari og Ola Nordmann.

Internasjonal Mat har nylig pusset opp og utvidet lokale sine for å kunne tilby deg enda flere smaker og opplevelser fra alle verdenshjørner. Vi tok en prat med butikksjef, Gintare og ba han tipse oss om 5 av hans beste råvarer og produkter fra butikken. En vanskelig oppgave, da han aller helst ville snakke om alle sammen.

Greske oliven
Vi har greske oliven, i alle varianter; med stein, uten stein, krydder, feta, hvitløk paprika, you name it we got it! Perfekt som snacks, tilbehør eller til tapasbordet på sommerfesten. De har god holdbarhet, og står seg lenge i kjøleskapet. Oliven kan faktisk holde seg opp til ett år, men da er det viktig at en tar sine forhåndsregler når det kommer til hygiene. Aldri ta på olivien med fingrene, og benytt alltid rent bestikk når du skal hente dem ut i fra glasset.

 

 


Kjøp oliven som du kjøper smågodt. Sett sammen din ultimate miks!

 

Nøtter
Her kan du virkelig «go nuts» og fråtse i ferske nøtter fra ulike deler av verden av topp kvalitet. Gintare selv selger mye av makademia nøttene. En nøtt som ikke bare smaker godt, men også skal ha en viss slankende effekt. En annen morsom nøtt er paranøtten. Det sies at en paranøtt om dagen er godt for kroppen og gir deg påfyll viktige antioksidanter som de færreste ikke får nok av i et normalt kosthold. (Ref. Berit Nordstrand.) Nøtter er ikke bare snacks, nøtter gjør seg like godt på grøten, i salaten, i middag eller som et mellommåltid. Nøtter inneholder mye mineraler, antioksidanter, sunt fett og næringsstoffer.

 


Gintare viser stolte frem utvalget av nøtter. Skulle du mot formodning savne noe, bestiller de inn det du ønsker!

 


Slik har du sjeldent sett en mandel før. Denne er ristet og saltet og vi sier som i Smash! reklamen, det skal godt gjøres å spise bare èn.

 

Ris og linser
Ris og linser er sunt og proteinrikt og er en god erstatning for de som ikke spiser kjøtt! Et godt tilbehør til alle måltid. Her er utvalget bredt og mulighetene mange. Ris og linser er så mye mer enn bare ris og linser. Kom til Gintare, så skal han vise deg hva han mener.

Kaffe
Her finner du et bredt utvalg av kaffe, både som malt og bønner. Snart kommer det også grønn kaffe sier Gintare. Hva? Grønn kaffe stusser vi, hørtes da ut som en snål kombinasjon, fortell! Det er rett og slett en kaffetype som inneholder mer klorogensyre enn tradisjonell kaffe, hvor klorogensyre er noe som skal være bra for deg, og finnes i mange kosttilskudd.

Saus
Gode sauser krever gode råvarer og de finner du hos Internasjonal Mat. Sur, søtt, sterk, salt – her har de hele repertoaret, og krydder i lange baner. Dette er basisvarer som er gull å kunne hente frem fra kjøkkenskuffen, og er et godt triks i armet for en vellykket middag.

Bli med på en kulinarisk reise til Internasjonal Mat. Du finner butikken like ved Obs! mellom Japan Photo og H&M. Korteste ved fra inngang C, hold høyre mot Lysefjorden Sjokolade. Velkommen!

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21