Dette må du vite om bytting av julegaver

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Å bytte julegaver i romjulen er ikke en like stor selvfølge som mange tror. Til tross for dette, er det flere butikker som praktiserer lempelige bytteregler, på eget initiativ. Byttingen går derfor ofte knirkefritt, men her er et par ting du bør vite om.

Spillereglene avtales før kjøp
Reglene for bytting avtales før kjøp. Det skriftlige beviset videreføres fra giver til mottaker i form av en byttelapp. Dersom ikke dette følger med gaven, gjelder butikkens egne regler. Søk gjerne opp butikken på nettet, for å se hvilken praksis som føres.

Onsdag 27. desember – Den Store Byttedagen
Etter nyttår kan det være for sent, dersom du ikke er sikret med gode betingelser på byttelappen. Skulle du være så uheldig at gaven du vil bytte havner på salg i januar, er dette også den nye verdien på gaven din. Det er derfor smart å bytte den så fort du har mulighet. Kvadrat åpner onsdag 27. desember, ikke vent med å bytte.

Ta vare på emballasjen
Ta godt vare på originalemballasjen. Butikken må kunne selge varen videre. Det er vesentlig at gaven fortsatt er salgbar.

 

Seks av ti bytter gavene de får til jul
– Forbrukerrådet

 

Bytting er ikke en lovfestet rett
Det er ikke gitt at du får pengene tilbake, dersom du ikke finner noe du vil bytte i. Praksisen for bytting er vanligvis vare mot vare. Finner du ikke noe du liker? Spør om en tilgodelapp. Dette er en service fra butikken, og butikken bestemmer hvor lenge den skal være gyldig. Dersom ikke annet er spesifisert er den gyldig i tre år.

Salgsvarer er vanskeligere å bytte
Dersom gaven er kjøpt på salg, kan den være vanskeligere å bytte. Her er det opp til den enkelte butikken å bestemme, dersom dette ikke er avtalt i forkant av den som kjøpte gaven.


Visste du at Nordmenn sender 7,2 millioner pakker i perioden 1.-24. desember?

 

Ikke bryt forseglingen
Parfyme, sminke, kremer, mat, etc. har ofte en forsegling. Bryter du denne får du ikke byttet. Denne regelen er vanskelig å rikke, heldigvis. Det er en trygghet for deg som kunde.

Gavekort
Har du fått gavekort til jul? Sjekk opp hvor lenge gavekortet er gyldig, og bruk det gjerne så fort du har muligheten. Et annet godt tips er å ha det tilgjengelig i lommeboken, da unngår du at det blir glemt og går ut på dato. Dersom ikke annet er spesifisert er det gyldig i tre år.

Åpningstider
Og til slutt litt informasjon om våre åpningstider. Kvadrat har åpent som normalt fra onsdag 27. desember, fra kl. 10 – 20. Lørdag kl. 18.

Velkommen!

, , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt