Derfor valgte Kvadrat å bli et Skravlekopp-senter

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Senterleder Renate Hjørnevik, Venke Knutson og Ingrid Remvik Leirvik.

Tirsdag 21. januar ble Kvadrat offisielt et Skravlekopp-senter. Det var til stor begeistring for både senterleder, ansatte og kunder.

– Vi ønsker å være et kjøpesenter som gjør en forskjell. Derfor har vi alliert oss med folkebevegelsen mot ensomhet, Skravlekoppen, sier senterleder på Kvadrat, Renate Hjørnevik.

Slik fungerer Skravlekoppen

Skravlekopp er en grønn kopp som står sammen med de andre koppene på utvalgte spisesteder. Om du velger drikken din i en Skravlekopp, viser du andre i lokalet at du er åpen for en prat.

– Skravlekoppen er for dem som er hjemme i permisjon, for pensjonister, for unge, for gamle, for de som ikke har noen, for nye i byen og for dem som føler seg ensomme og ønsker selskap. Det er for dem som ønsker å bli kjent med nye mennesker, og for dem som bare har en god historie som de ønsker å dele med noen, skriver initiativtaker til Skravlekopp, Venke Knutson på nettsiden til Skravlekopp.

SKRAVLEKOPP: Om du velger drikken din i en Skravlekopp, viser du andre i lokalet at du er åpen for en prat. Foto: Skravlekopp.no

En folkebevegelse mot ensomhet

I 2017 fikk hun ideen om å starte en folkebevegelse, etter å ha hørt om et innlegg om ensomhet. Deretter ble konseptet utviklet i samarbeid med Bærum kommune. 

– Jeg hørte den britiske entreprenøren Hillary Cottam holde et brennende innlegg om ensomhet. Det var brutalt og ærlig og jeg ble helt slått i bakken. Hun satte lys på et samfunn hvor vi har glemt å se opp og rundt oss. Det ble starten på min drøm om å lage en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn, skriver Knutson.

Ønsker å bidra til det sosiale fellesskapet

Hver femte nordmann føler seg ensomme. Og hele 70.000 mennesker i Norge har ingen nære fortrolige eller venner de kan snakke med når de trenger det. Flere av disse menneskene trekkes til kjøpesentre viser undersøkelser. Dette ønsket senterlederen å gjøre noe med.

– Tenk så fint om vi kan bidra til å gjøre en forskjell for mennesker som trenger kontakt med andre, og hvilken arena kan vel være bedre egnet til dette enn Kvadrat med nesten 4,5 millioner mennesker som besøker oss hvert år? Intensjonen bak bevegelsen er hjertevarm og nydelig, sier Hjørnevik og fortsetter:

– Jeg håper initiativet blir tatt godt imot, og at våre besøkende inn i mellom velger en Skravlekopp når de kjøper kaffe på et av våre serveringssteder. På den måten kan de være med å bidra til et mer inkluderende samfunn.

DIPLOM: Spisestedene som skal tilby Skravlekopp fikk utdelt diplomer og kopper under lanseringen.

Les mer om Skravlekoppen på: https://skravlekopp.no/

Les mer om våre spisesteder her: https://kvadrat.no/vre-butikker/

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Åpent i dag
10-21