Årets juleantrekk fra topp til tå

Det er på ingen måte kjedelig å kle seg fint i år, og for å bli dronningen av julebordsesongen i 2017 må du virkelig trykke til, sier Lene Vikingstad fra Stitch og ler.
Lene og Silje hjelper deg å bli julebord-klar. Fra innerst til ytterst.

 

Jeg tror dette bare er begynnelsen på en endring. Det er deilig at vi har lov til mer, og det er bare å kjøre på med mørke farger, blomster og kombinere mye sprekere enn det som har vært vanlig tidligere.

 

Undertøy er like viktig som det du har over
Vi ser mye av det samme, selv om det vi leverer ofte ikke er like synlig, sier Silje Tokheim fra undertøysbutikken Dick & Daisy.Undertøy har blitt like viktig som det du har ytterst, og den litt mer vågale trenden er den samme her. Vi har alltid vært ganske streite og trygge i valg av det vi har innerst, det har gått mye i ensfarget med lite detaljer, men nå skal vi endelig få være litt mer sexy.

Og vi tør stadig mer. Det er blonder, farger og gjennomsiktige stoffer. Vi ser også at det blir mer silke og velour, både i undertøy og spesielt nattøy som lenge har vært bare kos i bomull og flanell. Bodyen er tilbake på markedet etter langt fravær, og denne kan gjerne få lov til å synes og være en del av antrekket – så lengedet er gjennomtenkt.


Sort er alltid aktuelt, men i år er bringebærrødt og duse rosafarger en sterk konkurrent. Endelig er alt lov, og det er gøy, sier Silje entusiastisk.

 

At undertøy er en del av helheten er begge enige om. Går du for en litt gjennomsiktig topp eller kjole, er det ikke uvesentlig hva du har under. Det er en helhet som utfyller hverandre ved at klærne sitter pent og får deg til å føle deg vel. For det er lov å løfte litt her og fremheve litt der med det riktige undertøyet.

Et lite push in en crazy retning
Vi skal våge å være litt sexy, og det kan du selv om du ikke har en fotomodellkropp. Det å tørre handler like mye om å være stolt av den du er. I vår butikk har vi bare skandinaviske klær, og det er en fordel siden det er forskjeller på kvinner i Norden og andre steder. Vi er høyere og større, og da det fint å velge design som har det som utgangspunkt, forteller Lene.

Av Lene og Silje kan du få gode råd om du synes det er litt vanskelig, men også inspirasjon til å tenke nytt rundt hvordan du kombinerer. Moteekspertene på Kvadrat mener at vi ikke er flinke nok til å benytte oss av kompetansen hos de ansatte. De har forståelse for at det er både intimt og personlig, men mener likevel at de har noe i prøverommet å gjøre.

Ja, absolutt! Vi har lang erfaring og ser som regel hva det er smart å velge for å få antrekket til å bli skikkelig flott, sier Silje.


«De som tør å la oss slippe
til blir alltid veldig fornøyde»

 

Regler er umoderne
Det er så mange gamle regler, og folk tenker så mye på hva de ikke kan. «Jeg kan ikke ha åpen rygg. Jeg kan ikke bruke grønt. Det går ikke å kombinere sort og blått». Glem de reglene! Slik motebildet er nå trenger du ikke tenke på dem. Mitt råd er å prøve mye, og gjerne ting du du ikke tenker er helt deg, slik at du beriker garderoben din med noe som blir lagt merke til, og ikke det samme gamle fordi du tror at det er det eneste du kan gå i. Nå er alt lov! Det er det som er så fint. Det skal være mye av mye. Det er mønster- og materialmiks og mange forskjellige snitt og fasonger. Alt er lov, gjentar Lene. Ja, og gå for det sensuelle. Sporty er ment for andre aktiviteter. Også når det gjelder undertøy. Tør å vise hud og kvinnelighet, samstemmer Silje.


Dette, og mye mer – finner du hos Stitch (2. etasje sør) og Dick & Daisy (2. etasje nord) på Kvadrat.

 

, , , , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Kommenter uten Facebook

MENY