Amundsen Spesial presenterer: After Eight Cupcakes!

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Daglig leder på Amundsen Spesial Kvadrat, Ann Christin, har en forkjærlighet for cupcakes, og har latt seg inspirere av Whittards Hot Chocolate-serie. I tillegg til å være en nydelig kakao med mange forskjellige smaker, er de også ypperlige til baking! Her er det brukt Mint Hot Chocolate, for saftige småkaker med en deilig smak av After Eight sjokolade.

Perfekt for konfirmasjoner, en hyggelig vertinnegave eller bare litt hverdagskos! 😉
Oppskriften gir 12 nyyydelige cupcakes!


Kakerøre:
125 gram margarin
125 gram sukker
2 egg
125 gram hvetemel
125 gram Mint Hot Chocolate pulver
1 liten ss bakepulver

Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader i varmluft.
Vei opp smør og sukker, og legg dette sammen i en bakebolle.

1
1) Rør smør og sukker hvitt med en mixmaster. Tilsett de to eggene, og rør godt inn i massen med smør og sukker.

2
2) Sikt inn hvetemel, bakepulver og Mint Hot Chocolate pulver (her vil det ligge igjen små klumper med mintsjokolade; disse slipper du rett inn i røren), og vend godt sammen med en slikkepott; Her skal du altså IKKE bruke miksmaster, men god gammeldags håndkraft! Dette for at cupcakene skal beholde luftigheten, og ikke bli kompakte.

3
3) Røren skal være klissete. Når du porsjonerer røren inn i cupcakeformer, bruker du to spiseskjeer. Fyll den ene spiseskjeen med røre, og slipp massen opp i formen. Her bruker du baksiden på den andre spiseskjeen som hjelp, da røren vil henge godt fast i skjeen du bruker til å porsjonere med. Det spiller ingen rolle om massen «legger seg til en side» i formen, da den vil smelte i ovnen og jevne seg ut av seg selv.

4
4) Sett cupcakene dine midt i ovnen, og la de gjennomsteke, ca 15-20min.
Flytt cupcakene direkte over på rist for avkjøling når du tar de ut av ovnen – ellers kan de risikere å svette i bunnen.

Frosting:
75 gram smør.
100-150 gram Mint Hot Chocolate (etter styrken på mint-smaken)
50-100 gram melis (etter styrken på mint-smaken og mengden søtsmak)
Ca 2 ss melk.

5
5)Bland sammen Mint Hot Chocolate og melis, og smuldre smøret inn i blandingen. Bland disse godt sammen før du tilsetter melken litt og litt, og rører med miksmaster på laveste styrke. Når massen begynner å blandes godt sammen, øker du hastighet på miksmasteren og rører til du får en fin og luftig frosting, minimum 5 minutter.

Dette er en fin grunnoppskrift, så bytt gjerne ut Mint Hot Chocolate med en annen av Amundsen Spesials spennende smaker!

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.

Åpent i dag
10-21