Kvadrat veteran, Arvid Enoksen forteller ting du (mest sannsynlig) ikke visste om Kvadrat

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Det er ikke alt som fornyes på Kvadrat, de ansatte er det liten turnover på. Arvid Enoksen (62), Teknisk sjef på Kvadrat har jobbet her siden oppstarten i 1984 og er å regne som et leksikon når det gjelder historien til Kvadrat. Det han ikke vet, er ikke verdt å vite. Vi tok et dypdykk i bildearkivene og satte oss ned med Arvid for en liten historietime. Under kan du lese noen av høydepunktene. Mye av det du leser her vil nok overraske deg! 

 

Hva er det som har gjort at du har blitt på Kvadrat i 33 år?
Det er mange gode grunner, men den viktigste er vel at ingen dag er lik. Jeg har alltid fått nye utfordringer, og jeg har aldri kjedet meg på jobb! En dag flytter du Flyhistorisk Museum Sola til Kvadrat, den andre dagen monterer du en 27 meter lang rulletrapp.

– Du flyttet Flyhistorisk Museum Sola til Kvadrat sier du? Dette må du utdype!

Ja, det var en aktivitet som skulle gå over noen dager. Vi flyttet både fly og helikopter på store lastebiler, eskortert av politiet. I tillegg måtte Vegvesenet kjøre foran og demontere alle skiltene som stod i veien fra Sola til Kvadrat. Flere av flyene hadde jo et vingespenn på over 10 meter, så de rommet jo litt kan du si. Ingen skal si at vi ikke strekker oss langt for kundene våre, og heldigvis ble aktiviteten en stor suksess sier Arvid med et fornøyd smil.


Slik så det ut når Flyhistorisk Museum Sola ble flyttet fra Sola til Kvadrat. Litt av et syn!

 


Arvid i aksjon! Det ene rotorbladet til helikopteret kilte seg i broen på Kvadrat, men Arvid visste råd.

 

Hva mener du er det beste med Kvadrat?
Etter å ha jobbet her i 33 år er det vanskelig å bare dra frem èn ting, men om jeg skal fremheve to ting må det bli ryddige fellesareal og energibesparingen som er gjort de siste årene ved overgang til LED. Både som kunde og Teknisk sjef setter jeg stor pris på ryddige fellesareal, og selv om vi alltid kan bli bedre legger jeg ofte merke til at Kvadrat skiller seg ut på dette punktet. Miljøbesparende tiltak er også lette å like, og det er fint at Kvadrat har fokus på slikt. Nå er mer eller mindre hele senteret lagt om til LED, noe som gjør hverdagen til meg og vaktmesterne enklere – i tillegg til at vi sparer miljøet! Vinn, vinn.

 

Hvem andre er det som har vært på Kvadrat like lenge som deg?
Det er ikke mange, kommer det kontant. Når det gjelder ansatte er det vel bare meg som har vært her helt siden oppstart, men vaktmester Terje Frøiland ligger tett i tet med side 26 år. Når det gjelder butikker kommer jeg på 6 (arrester meg om jeg tar feil, 33 år er lenge og det kan være at jeg glemmer noe nå) butikker. H&M, Lindex, Modern Design, Cubus, Din Sko og Skoringen (tidligere Bråstein Sko) har vært på huset siden oppstart. Nå vi åpnet i 84 var det 44 butikker på Kvadrat. I dag har vi over 170, det er jo ganske utrolig å tenke på! Ref. det jeg sa tidligere, her er ingen dag lik. Vi er stadig i utvikling!

 

Vi skjønner at du har opplevd mye på Kvadrat ila. disse 33 årene du har jobbet her. Har du en morsom historie du har lyst å dele?  (Vi skjønner at du åpenbart har mer enn èn, men gi oss en av topp 5 hendelser)
Det tror jeg må bli den gangen jeg måtte stille opp som sikkerhetsvakt for Christer Sjögren, fra Vikingane. Pga. svikt i kommunikasjonen med managementet hadde vi ikke bestilt sikkerhetsvakter for å følge han fra Senterkontoret til scenen, og gode råd var dyre. Han ville ikke risikere at damene skulle slite av han klærne på veien, og sikkerhetsvakter var i følge han selv ytterst kritisk for at opplegget skulle gå etter planen. Jeg tok spontant på meg oppgaven som livvakt, og ba han følge tett på hvor jeg skulle lede vei. Damene oppførte seg eksemplarisk, og du kan si det slik at det var en enkel jobb å passe på Sjøgren. Konserten gikk fint, og alle var fornøyde.

 

Helt på tampen, har du en funfact om Kvadrat?
Vi har jo hatt mange kjendiser på Kvadrat med høy stjernefaktor, men at Justin Timberlake opptrådde her i sin tid er det nok de færreste som vet. Foruten de som var tilstede da, for jeg regner med at konserten gjorde inntrykk for de som var i målgruppen. Dette var i de dager hvor han var en del av boybandet, N’Sync, rundt midten av 90-tallet vil jeg anslå. Sjeldent har jeg hørt flere skrikende jenter, og desibelnivået var skyhøyt. Det var tydelig at det arrangementet var populært. Nå det ble det mye kjendisprat her, men det er jo klart at det er moro med alle kjendisene som har gjestet Kvadrat i årenes løp.

 


Kjenner du igjen han her? Gjerne du også var tilstede på konserten?

 

Jo, åsså må jeg jo også skyte inn at vi har satt verdensrekord på Kvadrat! Det er det nok heller ikke alle som vet. Hvorvidt vi fortsatt er inneholder av rekorden vet jeg ikke, men om noen har klart å slå den er det godt gjort. 23,5 meter med lego ble bygget like utenfor inngang C. Det må ha vært på 90-tallet ut i fra bildene å dømme. Vi hadde leid inn heisekran for anledningen, og det var en populær aktivitet blant kundene som flittig bidro til å sette Sandnes på kartet! Husker jeg riktig ble det dobbelt så høyt som taket vi den gang hadde over inngang C.

– Kult! Vi er imponert av verdensrekorder, kjendiser og gode historier. Det er tydelig at Arvid brenner for både fag, jobben og Kvadrat!

 


Slik så det ut når Kvadrat satte verdens rekord i legotårn-bygging.

 

 

Har du noen gode minner og bilder fra din tid på Kvadrat? Hør gjerne fra deg i kommentarfeltet eller på epost. Informasjon.Kvadrat@olavthon.no

 

 

 

, , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
14-19