10 boktips til sommerferien

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Ark og Norli på Kvadrat har funnet bøkene som passer perfekt til både stranda, flyet og hytta i sommer.

– Min beste anbefaling denne sommeren er «Korset» av Ingar Johnsrud. Hele serien hans er veldig spennende, sier assisterende butikksjef på Norli Kvadrat, Greta Reiestad.

Videre anbefaler Norli Kvadrat også «Lyden av en lerke» av Erica James, «Rigels øyne» av Roy Jacobsen, «Opprinnelse» av Dan Brown og «Størst av alt» av Malin Persson Giolito.

På Ark bokhandel har de valgt ut «Tante Ulrikkes vei» av Zeshan Shakar, «Postkort fra Hellas» av Victoria Hislop, «Huset på stranden» av Liane Moriarty, «Gracies hemmelighet» av Santa Montefiore og «Den evige ilden» av Ken Follett.

Les mer om de ulike bøkene til Norli og Ark under:

Norlis boktips:

Tittel: Lyden av en lerke
Forfatter: Erica James

En varm og spennende historie om byjenta Lizzie som litt motvillig flytter tilbake til foreldrene sine på landet, og utvikler et vennskap med nitti år gamle fru Dallimore.
Pris: 149,- (pocket)

Tittel: Rigels øyne
Forfatter: Roy Jacobsen

Ingrids datter er blitt ti måneder, og hun legger ut på en vandring gjennom Norge for å finne barnefaren. I støvler og kjole, med sekk på ryggen, reiser hun sørover. Hver gang hun ber om et sted å sove, legger hun fram sitt ærend: Er det noen som husker en russer som flyktet over fjellet den siste krigsvinteren? Underveis kommer hun bort i en rekke uforglemmelige menneskeskjebner.
Pris: 179,- (pocket)

Tittel: Opprinnelse
Forfatter: Dan Brown

Robert Langdon, professor i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard, ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao. En av hans tidligere studenter, Edmond Kirsch, skal presentere en revolusjonerende oppdagelse – en oppdagelse som vil besvare to av menneskehetens mest grunnleggende spørsmål. Etter hvert som den fascinerende presentasjonen skrider fram, forstår Langdon at den er langt mer kontroversiell enn noen kunne forestille seg. Men plutselig kollapser den nøye planlagte kvelden i kaos, og Kirsch’ oppdagelse er i ferd med å gå tapt for alltid.
Pris: 199,- (pocket)

Tittel: Korset
Forfatter: Ingar Johnsrud

En av myndighetenes mest betrodde menn blir funnet død i en vaskehall i Oslo. Skutt i skrittet og etterlatt til lidelsen. Den kjente TV-journalisten som jaktet hans hemmeligheter forsvinner. For politietterforsker Fredrik Beier er etterforskningen personlig. Journalisten visste noe om ham. En historie selv Fredrik bare ante de mørke konturene av.
Pris: 399,- (innbundet)

Tittel: Størst av alt
Forfatter: Malin Persson Giolito

De rikeste rike og de nederst på rangstigen trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni måneder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle?
Pris: 149,- (medlem 99,-) innbundet.

 

Ark Bokhandels boktips:

Tittel: Tante Ulrikkes vei
Forfatter: Zeshan Shakar

Det er Norge på 2000-tallet. To gutter vokser opp i Tante Ulrikkes vei på Stovner i Oslo. Foreldrene hadde et håp. Selv står de midt i brytningen mellom drabantbyen og storsamfunnet, mellom vaskehallen og studentkantina, karakterer og keef.
Pris: 169,- (pocket)

Tittel: Postkort fra Hellas
Forfatter: Victoria Hislop

Uke etter uke kommer postkortene. Adressert til en person Ellie ikke kjenner, uten returadresse. Alle postkortene er signert med en forbokstav: A. Lys himmel, blått hav og fantastiske bilder fra Hellas. Postkortene lyser opp Ellies tilværelse. Etter seks måneder slutter postkortene å komme. Men bildene hun nå har hengt på veggen, fortsetter å inspirere henne. Hun vil reise og se landet med sine egne øyne. Den morgenen Ellie skal dra, kommer det en pakke på døren med en notisbok.
Pris: 169,- (pocket)

Tittel: Huset på stranden
Forfatter: Liane Moriarty

Ellen O’Farrell er en profesjonell terapeut som jobber fra et idyllisk strandhus hun arvet etter besteforeldrene. Hun har et fint liv, om man ser bort fra hennes kaotiske kjærlighetsforhold. Hun lengter etter å møte den rette, og falle til ro. Når hun møter Patrick er hun optimistisk. Han er attraktiv, singel, han har en jobb, og det beste av alt, det ser ut til at han liker henne tilbake. Når Patrick forteller henne en hemmelighet blir Ellen overrasket – og merkelig nok litt glad. Patrick har en stalker. Ekskjæresten hans er slett ikke ferdig med han, som han er med henne.
Pris: 169,- (pocket)

Tittel: Gracies hemmelighet
Forfatter: Santa Montefiore

Gracie lever et rolig liv i stille Devon. Hun har sjelden forlatt landsbyen de siste tiårene og datteren, Carina, lever et hektisk liv i London. Carina har på sin side svært lite tid for sin 17 år gamle datter, og enda mindre tid til sin aldrende mor. Så snubler Gracie over en annonse for et matlagingskurs i hjertet av Toscana. Hun kan ikke motstå tilbudet og inviterer med seg datter og barnebarn. Men etter hvert som ferien forløper, blir det klart at den tilsynelatende forsiktige Gracie har holdt skjult en helt ekstraordinær fortid i Italia.
Pris: 299,- (innbundet)

Tittel: Den evige ilden
Forfatter: Ken Follett

Ken Follett vender tilbake til åstedet for suksessromanene Stormenes tid og I all evighet, i en storslått, episk historie om det turbulente 1500-tallet. Religiøse stridigheter og kampen om Englands trone står sentralt, og mange mener Maria Stuart er den rettmessige arvingen til tronen. Elizabeth 1. ser seg nødt til å opprette landets første etterretningstjeneste, som skal advare mot sammensvergelser og attentatplaner.
Pris: 199,- (pocket)

, , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt