Statsministeren besøkte Kvadrat

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Statsminister Erna Solberg inviterte kundene til å slå av en prat i foodcourten.

Lørdag 25. januar fikk vi kaffebesøk av selveste statsminister Erna Solberg.

Statsminister Erna Solberg inviterte kundene til å slå av en prat og ta opp sine hjertesaker, da hun besøkte Kvadrat en helt vanlig lørdag. Den første personen som fikk anledningen for en prat med Solberg var Oddbjørg Vigrestad Mellemstrand.

– Det er helt fantastisk å få muligheten til å ta opp problematikken med barn som pårørende helt opp til øverste hold, sier Oddbjørg Vigrestad Mellemstrand.

Snakket med statsministeren

Vigrestad Mellomstrand er daglig leder i interesseorganisasjon “Se meg”, som jobber for at barn og ungdom som pårørende skal bli sett og hørt i deres hverdag der de bor. De skal gi trygghet og forutsigbarhet til barn og ungdom som opplever utfordrende livssituasjoner.

Oddbjørg Vigrestad Mellemstrand ga statsministeren “SeMeg-votter” som kan brukes av alle som vil gi ei hånd å holde i.

– Hvordan føles det å bli hørt?

– Jeg skulle ønske det var enda flere slike muligheter. Det er helt fantastisk at Kvadrat åpner opp for et slik besøk en helt vanlig lørdag, og at Erna Solberg gir vanlige folk muligheten til å ta opp ting som opptar dem.

Viktig med gode lærere

En annen person som hadde mye å fortelle statsministeren var, Isak Pettersen.

– Det var rart og kult. Jeg snakket med henne om skolen og fritiden min. For meg er det viktig å ha en god lærer og gode venner, sier Isak Pettersen.

Takker for besøket

Det var stor interesse for å slå av en prat med statsministeren og flere meldte seg på arrangementet. Erna Solberg tok seg god tid på hver eneste person som tok en kaffe med henne.

– Vi synes det er helt fantastisk at statsminister ønsker en dialog med folket. Da vi fikk henvendelsen ble vi utrolig glad, fordi dette passet veldig godt med vår lansering av Skravlekoppen, sier senterleder Renate Hjørnevik og fortsetter:

– Hele Skravlekoppkonseptet handler jo nettopp om å se hverandre og å prate mer sammen. Initiativet slår et slag for et mer inkluderende samfunn.
At statsministeren takket ja til å bruke Skravlekoppen under sine samtaler betyr mye for oss. Vi tror virkelig på dette prosjektet, men er avhengige av å nå ut til folket for å virkelig bidra i folkebevegelsen mot ensomhet. Først når flere velger Skravlekoppen og ingen trenger å sitte alene kan vi kjenne på at vi har bidratt til å gjøre en forskjell.

Hjørnevik ble så inspirert av Erna sitt initiativ at hun har lyst å ta dette videre og invitere andre spennende personer til Kvadrat på en “Skravlekaffe”.

Hvem kunne du tenke deg å så av en prat med?
Send inn ditt forslag til oss her 🙂

Ett svar til Statsministeren besøkte Kvadrat

  1. Eileen Wohlrab 26. januar, 2020 den 16:00 #

    Eg har store lyst å prate med Emma😄Eg er fra Tyskland og vi bur snart 13 år i Norge… Utrolig mye ting eg har lyst å snakker om!!!!🥰👍

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22