Slik velger du riktig konfirmasjonsdress

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
KONFIRMASJON: Ifølge assisterende butikksjef på Volt Kvadrat, Marius Breivikås, har passformen alt å si for resultatet.

I disse dager er det flere konfirmanter på jakt etter dress. For mange er det deres første møte med plagget, ifølge assisterende butikksjef på Volt Kvadrat, Marius Breivikås.

– De fleste kjøper dress for første gang. Det synes de er kult. I tillegg synes de det er ekstra stas å endelig handle i en herrebutikk, og ikke barneavdelingen, sier Marius Breivikås, assisterende butikksjef på Volt Kvadrat.

Komfort og passform

Siden flere konfirmanter ikke har eid en dress før er det ekstra viktig å finne en dress om de er komfortable i. Samtidig har passformen alt å si for resultatet.

– Dressen skal sitte godt over skuldrene og ryggen. Vi selger mest av slim fit som skal ligge inntil kroppen, sier han.

De fleste velger slips ovenfor sløyfe til konfirmasjonen, ifølge Breivikås.

– Men hva hvis konfirmanten vokser. Bør man kjøpe dressen for stor?

– Det er ikke fint om dressen er for stor. Vi har muligheten for å legge ned dressbuksen, dermed er det ikke et problem om de vokser litt. De fleste buksene kan legges ned med 5 cm.

Små størrelser

Den minste størrelsen Volt Kvadrat har i butikken er størrelse 44 som tilsvarer en X-Small. Det er ofte denne størrelsen konfirmanten går for ifølge Breivikås. Dersom man ønsker en enda mindre størrelse er dette å få tak i på Dressmann, Jack & Jones, Wagner og Brandstad på Kvadrat.

– De er ofte i den alderen at de akkurat ikke er store nok til dress, da er det greit at det finnes alternative størrelser, sier han.

Fargevalg

Når det gjelder fargevalg er det mange konfirmanter som velger blå dress. Dette er en farge som er lett å kombinere slik at antrekket blir vårlig.

– Vi finner en kombinasjon som er fin og som konfirmanten liker. Det er kjekt å ha et lommetørkle med mønster dersom du velger en nøytral skjorte og slips, sier Breivikås og fortsetter:

– Samtidig er det kult å kombinere med noen stilige Happy Socks. Det er helt lov.

Populært med brune sko

Valget av sko avhenger av hvilken dress du velger. Svarte sko er finest til svart eller grå dress, mens brune passer til det meste.

– Det er flere som velger brune sko nå enn før. De er lettere å blande med andre farger, sier han.

På Kvadrat finner du et stort utvalg av dresser og dresspakker. Her er noen fra Dressmann, Jack & Jones, Geddon Male, Studio Mann og Capone:

01 Dressmann jakke og bukse 1400,-/ 599,- 02 Jack & Jones dressjakke 999,95,-/ 599,95,-
Dressmann fra str. 40, mens Jack & Jones fra str. 42.
01 JUNK de LUXE jakke og bukse (vannavstøtende) fra Brandstad 2999,-/ 1499,- 02 Lindebergh jakke og bukse fra Wagner 1499,-/ 1499,-
Brandstad og Wagner fra str. 42.
01 Tiger of Sweden dressjakke og bukse fra Capone 4000,-/ 2000,- 02 HUGO jakke og bukse i 100% ull fra Geddon Male 3300,-/1400,-
Capone og HUGO fra str. 44.
Bertoni dress, vest og bukse fra Studio Mann 1299-/ 999,-/ 3099,-
Finnes fra str. 42
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
14-19