Slik rengjøres Kvadrat kjøpesenter

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Hver dag står Tove og Vanya i renholdsfirmaet, Coor opp klokken fem for å gjøre senteret klar for dagens gjester. De siste månedene ble litt annerledes, men gjengen var godt forberedt.

– Det kom brått på, men vi har hatt god oppfølging i forhold til sikkerhet både fra eget firma, myndighetene og senteret, sier teamleder i Coor, Tove Lohne.

70 håndsprit-dispensere

Hun forteller at de var tidlig ute med å gjøre tiltak på senteret som skulle bidra til å redusere smitteantallet.

– Det var ingen usikkerhet om hvordan vi skulle gjøre det. Antibac-dispensere ble plassert ved inngangene og på søyler. I starten var det 30 stykker, men nå er vi oppe i 70 stykker. Det var noen fra før på toalettene, men vi har økt kraftig etter corona-utbruddet, sier Tove.

PAPIR: Lufttørker er byttet med papir på toalettene for å redusere smitte.

Kontaktflater vaskes flere ganger

I tillegg til antibacstasjoner blir kontaktflater som håndtak, heisknapper og rekkverk vasket flere ganger daglig. Samtidig blir det utført tilsyn daglig for å ha oversikt over hvilke steder som trenger ekstra renhold.

– Alle ansatte hos oss har smittevernskurs, der de lærer om renhold under sykdomsutbrudd. Vi lærer hva som skjer konkret dersom det blir smitte, hvilke klær vi skal ha på oss, hva man gjør med utstyret osv. Slik du ikke skal tvile dersom noe skjer, sier Lohne.

Fokus på renhold

Selv om Rogaland nesten ikke har flere smittetilfeller i skrivende stund (08.06), passer Tove og resten av gjengen på renholdet for å redusere en evt ny bølge.

– Jeg føler vi har håndtert dette på en god måte. Fokuset har vært at vi ikke skal være redde. Så lenge du vasker hendene, bruker håndsprit og holder avstand så går det bra, sier Tove.

MORGENVAKT: Vanya Bochukova i renholdsfirmaet Coor på sin morgenvakt på Kvadrat.
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-21