Slik handler du miljøbevisst

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

          RÅD: Et av rådene til Lene Gravdal er å kjøpe klær som en investering.

Elsker du å handle, men ønsker å være miljøbevisst? Under Grønne dager på Kvadrat får du bærekraftige råd fra stylist Lene Gravdal.

– Tenk kvalitet når du shopper og gå for slow fashion, sier stylist Lene Gravdal.

Hun er grønnere enn de fleste og er svært opptatt av å finne en motvekt til moteindustriens nyhetsfokus. Under Kvadrats «Grønne dager» skal hun snakke om styling i praksis, hvordan vi kan bruke samme antrekk en rekke ganger bare vi styler det forskjellig.

– Jeg skal vise fire antrekk og hvordan de blir helt forskjellige ved hjelp av enkle grep. Antrekkene skal vises på modeller, og jeg går gjennom tips og triks underveis. Modellene blir kledd opp og ned, slik at klærne passer til ulik bruk, sier Gravdal.

Den grønne stylisten er opptatt av at antrekkene brukes flere ganger og at folk handler med måte.

– Men når den nye toppen frister på stativet eller skoene er satt ned til halv pris, hva da, Lene?

– Da er det ikke alltid like lett å være miljøbevisst. Vi skal bare være mer bevisste på hva vi kjøper, slik at vi kan shoppe med litt bedre samvittighet, svarer Gravdal.

MILJØ: Stylist Lene Gravdal er grønnere enn de fleste og er svært opptatt av å finne en motvekt til moteindustriens nyhetsfokus Foto: MK fotohobby

Her er tipsene til mer miljøvennlig shopping:

1. Se på klær som en investering

Kjøp klær som kan vare lenge. Invester heller litt i kvalitet enn å kjøpe noe du rasker med deg i farten. Da tenker du deg bedre om og tar mer vare på det du kjøper.

2. #30wears

Gjør en avtale med deg selv: Før du kjøper noe nytt skal du være helt sikker på å bruke det minst 30 ganger. Først da har du lov å kjøpe det. Effektivt og løsningsorientert.

3. Ha det gøy

Shopping skal være gøy. Det skal være gøy å bytte klær, gøy å sy dem om og gøy å se hvor mange antrekk du får ut av det samme plagget.

4. Lei antrekket

Noen har allerede startet med å leie ut antrekk, ofte kjole og dress, til en helt spesiell anledning. Dette gjør at flere får tilgang på design og kvalitet, samtidig som de kan benytte seg av tjenesten oftere. Skal man i to brylluper en sommer, er det greit å bytte kjole.

5. Materialvalg – sjekk lappen!

Start med å sjekke lappen og finn ut hva klærne du kjøper er laget av. Butikkene vil jo alltid selge det kundene vil ha – derfor MÅ vi kreve bærekraftig produksjon og miljøvennlige

materialer.

6. Mindre garderobe

Hvis du har liten garderobe er det lett å ha oversikt. Ha flerbruk i fokus hver gang du kjøper et antrekk og heng det strategisk i skapet. Ha i bakhodet ulike antrekk og hva det kan brukes til.

7. Senk farten!

Dette er noe alle kan gjøre noe med. Moteverden er som et hamsterhjul, der alle løper rundt som gale for å finne opp nytt krutt, og industrien henger bakpå. Tenk på yoga, på naturen og gjenbrukstrenden.

Mer tips finnes du på Lenes egen blogg, podkasten Stylist med grønt hjerte og i sosiale medier, men lytt og lær på stylingtipsene under «Grønne dager».

Foto: privat
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt