Slik feirer Camilla Herrem jul

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

KVADRAT: Camilla Herrem handler ofte julegavene på Kvadrat. Bildene er tatt på Bolia.com Kvadrat. Foto: Carina Johansen

 

Når håndballstjernen Camilla Herrem feirer jul er det kortspill, julestrømpe og oksesteik som gjelder.

– Jeg elsker julen. Det er den beste tiden i året. Jeg kunne ha flyttet hjem til mor og far. Det er så god julestemning. Jeg føler jeg er 12 år igjen, sier Camilla Herrem og smiler.

Spiser ribbe og oksesteik

På julaften er hun alltid hjemme hos mor og far på Sola. Her lager moren ribbe til hele familien. Hun disker også opp med oksesteik til Camilla Herrem, som ikke er like glad i ribbe som resten av familien.

– Jeg kan spise ribbe, men oksesteik er bedre. Mor lager også julestrømper til alle barnebarna og meg. Broren og søsteren min får ikke, sier hun og ler.

Konkurranse rundt bordet

I juleferien pleier hun å spille kort og Alias sammen med familien, noe som fort skaper dårlig stemning blant de involverte, ifølge Herrem.

– Vi er konkurransemennesker hele gjengen, utenom moren min som ender opp som megler, ler Herrem.

Splittes på julaften

Mannen hennes, Steffen Stegavik, er også sammen med sin familie i Trondheim på julaften. De pleier å splittes under høytiden, siden begge er så sjelden hjemme.

– Han vil være med sin familie og jeg vil være med min, sier Herrem, før hun fortsetter:

– Det kan bli vanskelig i år. Nå som vi har et barn.

Første jul med Theo

Håndballparet ble nemlig foreldre til lille Theo i juli i år og skal tilbringe sin første jul sammen med ham. Hun gleder seg til å se hvordan han opplever julen for første gang.

– Jeg vet ikke hvor mye han vil huske av det, men det er en første gang for alt. Det blir ganske morsomt. I tillegg er det kjekt å få oppleve det sammen med familien, sier 32-åringen.

Julehandel i siste liten

Når det gjelder julehandelen har hun de siste årene spilt mesterskap i desember, derfor har Herrem handlet julegavene rett før jul. Ifølge Herrem burde hun gjort det i forkant, men det er også en travel tid for henne. Dessuten liker hun å komme i julestemning etter mesterskapet.

– Det er på Kvadrat jeg tar den siste innspurten før jul. Jeg er alltid sent ute, sier hun.

Forsinket fly

Hun husker spesielt godt julen i 2009, da hun hadde spilt mesterskap i Kina og flyet ble forsinket. Flyet deres landet ikke før lille julaften, og Herrem hadde ikke handlet inn noen gaver på forhånd.

– Jeg hadde tenkt å handle gavene da jeg kom hjem fra Kina, men plutselig fikk jeg dårlig tid. Derfor reiste jeg til Kvadrat og handlet gaver til hele gjengen. Her er alt på samme plass. I tillegg er det stort, men ikke for stort, sier Herrem.

Gaver og ønskeliste

Den gaven hun ønsker seg mest i år er et polaroid kamera, slik at hun kan ta bilder og skrive dem ut med en gang. Samtidig synes hun det er kjekt å få klær og sko.

– Jeg pleier som regel å plukke ut gavene selv. Mor og de synes det er vanskelig å vite hva jeg vil ha, så da pleier jeg bare å si det. Dermed er det ikke så mange overraskelser som ligger under treet, sier hun.

En robothund

Gaven hun husker best fra barndommen er en robothund i bånd, som hun kunne styre frem og tilbake. Det synes hun var ganske gøy.

– Ellers har jeg fått mange bra gaver oppover. Steffen er flink til å finne gaver til meg, avslutter hun.

, , , , ,

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22