Ønskebrønnen: Dette er årets mottaker – «Se meg»

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
SeMeg-stasjonen: Helsesykepleier Oddbjørg Vigrestad Mellomstrand helsesykepleier, sosionom Anna Bergitte Skårland og miljøterapeut Hege Tengs jobber på SeMeg-stasjonen. Foto: Se meg

Hvert år gis pengene i ønskebrønnen til et veldedig formål. I år går pengene til interesseorganisasjonen «Se meg» som jobber for å gi trygghet til barn og ungdom som opplever utfordrende livssituasjoner.

– Vi arbeider for barn og ungdom som pårørende skal kjenne mestring og livsglede til tross for at hverdagen kan være svært krevende, sier helsesykepleier og gründer av «Se meg», Oddbjørg Vigrestad Mellomstrand.

Samtaler med fagpersoner

«Se meg» er tilstede for hele familien, men hovedmålet er å hjelpe barna i deres sårbare livssituasjon. Dette gjør de gjennom individuelle samtaler med barna, men også gruppesamlinger og hjemmebesøk hos familien. Gjennom samtalene får de prate med en fagperson som har erfaring med slike situasjoner. Hos «Se meg» jobber både en helsesykepleier, sosionom, pedagog og miljøterapeut.

– Å treffe andre som har opplevd det samme betyr mye for dem. I tillegg kan de prate med tillitspersoner som ikke er følelsemessing knyttet til situasjonen, sier Mellomstrand.

De tilbyr også en rekke gratis aktiviteter som baking, klatring, turer, sosiale kvelder med mer.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

Barn skal få være barn

Mellomstrand og resten av gjengen i «Se meg» ønsker bidra til å forebygge eventuelle senskader i forbindelse med kriser, sorg og tap. For dem er det viktig å «gå sammen med» og «heie på» barnet eller ungdommen, og dens familie.

– Barn er lojale. De kan bære på store byrder, men det kan få store konsekvenser for dem senere livet dersom det ikke bearbeides, sier Mellomstrand og fortsetter:

– Vi møter hvert enkelt barn eller ungdom på deres premisser. Vi ønsker å fremme håp, gripe dagen og kjenne på gode hverdagsøyeblikk, selv om livet byr på utfordringer som skulle tilsi at noe annet er viktig for oss.

SeMeg stasjonen på Vigrestad: Organisasjonen har tatt i bruk jernbanestasjonen på Vigrestad. – I livets reise må vi stoppe på ulike stasjoner, derfor passet dette lokalet perfekt, sier Mellomstrand.

Bygget på egen erfaring

Mellomstrand startet organisasjonen «Se meg» i 2016, i samarbeid med venninnen Venke Kjetilstad Muff. Selv var hun nylig blitt enke i en alder av 37 år med tre små barn, mens Venke var alvorlig lungesyk og småbarnsmor.

– Når man blir alene med tre barn, så gjør det noe med deg som menneske. Jeg mistet min barndomskjæreste som jeg hadde vært sammen med i 23 år, og barna mistet sin pappa, sier hun og fortsetter:

– Gjennom livserfaring og yrkeserfaringen som sykepleier fant jeg ut at det ikke var noe tilbud til barn i slike situasjoner. Uansett hva du opplever har du rett til å bli sett. Uansett hvilken problemstilling det er. Vi har mye å lære av hverandre, også voksne av barn.

Frivillige: Per dags dato har Se meg-stasjonen over 100 frivillige og 3 ansatte.

Barn som pårørende

Siden oppstart har organisasjonen vokst enormt. I dag har Se meg-stasjonen tre fast ansatte og over 100 frivillige, som hjelper 400 familier i regionen med sine livssituasjoner. Det kan være alt fra sykdom i familien, selvmord, skilsmisse, rus, angst og depresjon.

– Etterspørselen er stor og vi ser behovet for å utvide tilbudet. Vi jobber mot næringslivet, kommuner, fylke og stat for å sikre en mer forutsigbar økonomi. I dag drives vi av gaver, donasjoner og innsamlede midler. Drømmen er å ha en SeMeg-stasjon i flere nedlagte jernbanebygg på jærbanen, slik at alle pårørende barn og ungdom kan bli sett og hørt i deres hverdag der de bor, sier Mellomstrand.

Mer informasjon på: www.facebook.com/semeg.no

Fontenen ved rulletrappene i 1. etasje i sørbygget har i mange år blitt brukt som ønskebrønn for våre kunder. Alle pengene som blir kastet i brønnen går til veldedige formål. I år går pengene til interesseorganisasjonen “Se meg”.

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22