Lager sunn mat på en ukomplisert måte

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Maggi Gausel bruker norske råvarer og har fokus må matglede som igjen gir livsglede.

Fire barnsmor Maggi Gausel fra Bryne var lei av jaget om å være perfekt og utallige slankekurer. Nå deler hun sine erfaringer og matkunnskaper gjennom fire bøker og flere tusen følgere på Instagram.

– Vi kan ikke være fantastiske partnere, venner og foreldre. Det går ikke an å være alt. Da blir man utbrent. Jeg tenker vi må senke kravene til livet og hverdagen, sier kokebokforfatter og blogger, Maggi Gausel.

Oppbevarte papirer i ovnen

Etter mange kompliserte slankekurer og mislykkede forsøk, bestemte hun og mannen (Tormod) seg for å ta matgleden tilbake. Den største forandringen skjedde i hodet, ifølge Maggi. Hun begynte å lage mat fra bunnen på en ukomplisert måte.

– Jeg brukte ovnen som oppbevaring av verdipapirer, men hadde jeg visst hvor lett det var å lage mat så hadde jeg nok brukt den oftere. Det trenger ikke å være så komplisert. Det er mye som er godt nok, sier Maggi.

Havrebrødet til Maggi Gausel er både super enkelt å lage, men også utrolig godt.

Takhøyde for å feile

For ti år siden begynte hun å eksperimentere med matoppskrifter og delte erfaringene på Instagram, noe som resulterte i fire kokebøker og en blogg. Hun ønsket å vise hvor enkelt det kan være å leve sunt med gode smaker og matopplevelser. Samtidig mener hun det bør være takhøyde for å skeie ut en gang i blant.

– Her om dagen gikk jeg amok i en lakrisboks og klarte ikke å stoppe. Til slutt hadde jeg et belegg på tennene. Om man går i kjelleren en dag, så er det ikke umulig. Man må aldri gi opp. Det er helt greit. Husk at det er en ny dag i morgen, sier Maggi.

Navn:Maggi Gausel
Alder:41 år
Bosted:Bryne
Aktuell:Kokebokforfatter, kursholder og blogger.
Instagramkonto:@godtnokmaggi
Bøker:Balanse, Godt nok, Godt nok junior og Maggis metode

Gikk ned 60 kg i vekt

Hun kjenner godt igjen følelsen av å miste kontrollen. Overvekten kom gradvis med årene. Med både røyk, lettbrus og mangel på grønnsaker, ble løsningen å dempe sulten med sukker og snacks. Hun mistet troen på endring, og grein seg selv i søvn etter flere slankekurer. Til slutt bestemte hun seg for å ta grep. Endring i matvanene til Maggi og mannen, Tormod, resulterte i et vekttap på 60 kg.

TIPS! På Norli Kvadrat kan du kjøpe signerte bøker av Maggi Gausel. Pris: 399,-

– Det er overraskende mange som har et negativt forhold til mat. Voksne folk som har slanket seg hele livet, og som opplever konstant skyldfølelse. Når vi for eksempel skal i en 40-årsdag så kan jeg bestemme meg på forhånd hva jeg skal spise. Det gjør at jeg ikke får dårlig samvittighet når jeg spiser. Folk skulle bare visst hva jeg og mannen min snakker om i bilen på vei til bursdager, sier Maggi og ler, før hun fortsetter:

– I dag kjører jeg bånn gass og full pakke. Da spiser jeg alt jeg har lyst på. Alternativet er å få dårlig samvittighet hele kvelden for alt jeg spiser. Jeg kan fortsatt kjenne på de følelsene. Men ikke i så stor grad som tidligere.

Ønsker å inspirere andre

Målet hennes er å spre matglede, slik folk får et bedre forhold til mat, og ikke minst et bedre forhold til seg selv. I tillegg mener hun vi må ta tilbake måltidet, som er truet av telefoner og travelhet. Mange familier i dag har ikke tid til å ha et måltid sammen, ifølge Maggi. Hun tror vi har mistet noe viktig på veien. Felleskapet er like viktig. Små endringer i hverdagen kan gjøre store forskjeller.

– Jeg ønsker å formidle at det er håp med endring for alle. Drømmen min er å formidle den matgleden videre, sier Maggi.

På småbruket har Maggi Gausel laget et eget kjøkken og spisested som hun bruker under kursene sine.

Inviterer til livsstilsendringskurs

På småbruket på Hognestad er det nettopp det Maggi gjør. Hun sprer matglede ved å invitere gjester hjem til låven. Her lager hun mat sammen med kursdeltakerne, og deler sine erfaringer om matskammen og hvordan hun tok matgleden tilbake.

– Å oppleve at de går ut fra kurset med matglede er utrolig verdifullt. Jeg kan ikke beskrive hva det gir meg av glede. Det er selve drivkraften i det jeg holder på med, avslutter Maggi og smiler.

Maggi Gausel har laget en Kvadrat oppskrift på julegeit. Se linken under.

KLIKK HER FOR JULEOPPSKRIFTER FRA MAGGI: GRATIS OPPSKRIFTER

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22