Kvadrat åpner senter for e-sport

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

Kvadrat tar barn og unge på alvor. I samarbeid med Einherjar e-sport skal senteret nå opprette en attraktiv møteplass for dialog, vennskap og opplevelser.

Vinteren 2022 åpnes det et helt nytt konsept på Kvadrat, et bærekraftsenter som har fått navn Åsgard. Her vil det i tillegg til en egen e-sportavdeling, med plass til 20 spillere, etableres et bredt tilbud av aktiviteter som drop in Playstation lounge, VR-avdeling, utstillingsområde for cosplay-artister, miljøutstillinger med mer.

– Å ta steget inn i e-sportlandskapet har vært noe vi har ønsket i lang tid. Først når vi kom i dialog med e-sportklubben Einherjar falt alle brikkene på plass, forteller senterleder på Kvadrat Renate Hjørnevik.

Trygge rammer for barn og unge
– Sammen med Einherjar skal vi gi ungdom et organisert tilbud innenfor trygge rammer. Ved å løfte frem denne idretten og plassere den inn i sosiale rammer, med sunne verdier og positive holdninger til både fysisk og mental trening tror vi at livskvaliteten til mange av de som i dag sitter isolert på ungdomsrommet vil bedres, utdyper Kvadrats senterleder.

Fysisk aktivitet er en viktig del av Einherjar sitt tilbud. E-sportklubben fokuserer på strategi, planlegging og kommunikasjon. I tillegg opererer de med etiske retningslinjer og stiller krav til GG (good game) holdning; – Det handler om å ha et godt menneskesyn, og vi utvikler det gjennom trygge rammer og tilhørighet i en sårbar alder, tilføyer grunnleggeren av Einherjar, Hilde Gunn Ørland.

Fokus på gjenbruk og miljø
Prosjektet på Kvadrat blir det første i Norge i sitt slag og bygger på flere av FNs bærekraftsmål. I tillegg til sosial bærekraft fokuseres det på gjenbruk og miljø i utførelsen av prosjektet.

– Nå blir det intensiv jobbing for å få alt klart til vinterferien 2022 – vi starter med fullt trøkk og vinterferiecamp! Vi gleder oss enormt til å åpne Åsgard, avslutter Hjørnevik.

Aktiviteter som kommer på nyåret:

  • e-sport på 1-2-3 for foreldre
  • leksehjelp
  • redesign
  • trygg seniorsurf og mobilbruk
  • e-sport for bedriftslag
  • sosiale medier for foreldre
  • malekurs
  • e-sportklubb
  • camper og lan
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

Åpent i dag
10-22