Interiørtrender våren 2019

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel

        TREND: Ifølge interiørarkitekt, Camilla Songe-Møller, beveger vi oss mot tre og kunsthåndverk. Foto: Christiania Belysning

Hotellfølelse, bærekraft, nye måter å bruke rom på og teknologi – her er endringene vi vil se mer av i hjemmene våre framover.

– Trenden er at vi ønsker mer fokus på det som er bærekraftig. Dette viser igjen i hvilke materialer vi velger. Vi vil omgi oss med det evigvarende og beveger oss mot tre og kunsthåndverk. Det har vært mye gips og plast de siste årene, men nå ønsker vi at det skal være kvalitet i det vi har hjemme.

Det forteller Camilla Songe-Møller, interiørarkitekt i LINK arkitektur. Hun forteller at stein, marmor, skinn og velour er blant de mange klassiske materialene som tas fram igjen.

Hjemmet vårt har blitt et sted for luksus. Livet ute er hektisk, med jobb, familie, fritidsaktiviteter og høyt tempo. Det gjør at når vi kommer hjem, ønsker vi å få den gode, avslappende hotellfølelsen.

– Det travle livet gjør kanskje at folk generelt er mer opptatt av interiør i dag, det er en slags flukt fra det travle samfunnet vi lever i. Vi trenger et godt sted å være, et sted til avslapping og kos, sier hun.

NATUR: Stein, marmor og velour er noen av de mest trendy materialene akkurat nå. Foto: Princess

 

Glidende overganger mellom rommene

Songe-Møller forteller at skiftet fra det industrielle til det teknologiske også endrer måten vi bruker rommene på.

– Tidligere samlet familien seg i stua foran TV-en. Nå tar vi med oss mobiler og nettbrett overalt og kan se på film både i senga og mens vi ligger i badekaret. Rommene henger godt sammen, med glidende overganger i farger og interiør. Soverommet er litt mindre privat, og døra står gjerne åpen selv om vi har gjester.  

Det gjør at vi bruker mer tid og penger på interiør på alle rom. Bad og soverom får planter og blomster, fordi vi bruker mer tid der. I tillegg til mindre privat, er også soverommet amerikanisert.

– Flere og flere har adoptert den amerikanske stilen, med tunge velourgardiner, sengegavl, hotellpute og sengeteppe. Igjen er det følelsen av luksus vi søker. Vi kjøper sengetøy i god kvalitet, det samme med håndklærne. Vi har et bevisst forhold til teksturer og at det skal være i gode materialer.  

Vågale på badet

Interiørarkitekten mener vi er mer vågale når det kommer til baderomsinteriør.  

– På badet har det vært rustfritt stål i 15 år. Nå er det et spekter av materialer, som kobber og betong, og vi leker oss med farger. Vi kjører ikke bare safe – og tør også å bruke farger på baderomsmøblene.

Hun poengterer at det hele dreier seg om hvilken følelse man ønsker å få når man går inn i rommet.

– For badet kan det være at man ønsker å tre inn i en atmosfære som gir spa-følelsen. Vi kjøper dyre såper og duftlys, som lenge har vært populært.  

BAD: Interiørarkitekten Camilla Songe-Møller fra LINK arkitektur mener vi er mer vågale når det kommer til baderomsinteriør. Foto: H&M Home

 

Fargetrender

Fargetrendene skifter fort, ifølge Songe-Møller. Fargene endrer seg også med årstid, og når vi går mot lysere tider blir trendfargene også lysere.

– Nå har det vært mye svart og mørkeblå, men det endrer seg hele tiden. Det som er sikkert er at vi ikke maler alt i hvitt lenger, som vi har gjort i veldig mange år. Nå males det gjerne i svake farger, som terracotta-grønt og peach, som er varme og lune farger.

FARGER: De mest trendy fargene er terracotta-grønt og peach, og andre varme og lune farger. Foto: Upstairs

Ønsker du hotellfølelsen hjemme?

Her finner du flotte produkter og interiør:

Foto: Christiania Belysning

Foto: Kremmerhuset

Foto: Princess

Foto: Rituals

Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt