Interiør og trender 2021

     OBS! Denne nyheten er over ett år gammel
Foto: C&C/Jotun og montana

Randi og Bente i Cave & Cube, har vært på Designer Saturday og i den forbindelse formidler de noen av hovedpunktene innenfor interiørtrender og hva vi vil se mye mer av framover.

Tekst og foto: Cave & Cube Interiør
Randi Jelsa Skrettingland og Bente Scheie
, på oppdrag for Kvadrat

Hjemmekos
Vi skal ha tid til hverandre og vi skal kose oss i hjemmene våre. Mye hjemmetid under pandemien har vist oss at vi ønsker å ha det hyggelig med myke og deilige tekstiler. Farger blir stadig viktigere. Glade og lette farger øker trivselen – gjerne naturlige farger med innslag av friskere farger.

Foto: Jotun
Foto: Jotun
Foto: C&C/Jotun

Det myke møter det harde
Runde former er fortsatt aktuelle. Runde stoler og sofaer kan kombineres med skarpere, firkantede bord. Kontraster mellom stoff og materialer ser vi mye av, som en stol i fåreskinn kombinert med et bord i marmor – nydelig!

Gjenbruk
Bærekraft blir stadig viktigere. Avkapp fra tekstil og plastmaterialer kan brukes til mye kjekt. Stoler og bord laget av resirkulert plast fra havet er et godt eksempel. På denne måten får vi unike uttrykk etter hva avfallet består av. Framover vil vi være avhengige av å bruke det som er tilgjengelig, i stedet for å produsere nytt. Det kommer vi til å se mer av.

Montana og Mater, tatt av C&C
Montana og Mater, tatt av C&C

Fra kaldt til varmt
De grå fargene er ikke lenger å se i trendbildet. Det gleder oss som daglig jobber med farger. Beige med innslag av gult er framtredende. Etter mange år med kalde overflater, er det helt naturlig at vi higer etter det varme. Trender går som oftest i bølger på minst 10 år, og derfor kan vi med sikkerhet kunne si at denne trenden vil vare en god stund til.

Tenk fargepalett
En farge kan justeres med svarthet, hvithet og kulørtone. Ved å bruke ulike nyanser får du en behagelig, og mer spennende palett. Skal du bruke en rustaktig farge, er det fint å bruke nabofarger som brun, beige, rosa og rød. På denne måten vil ikke den ene fargen stå fram som en kontrast, men heller gli mykt inn i resten av paletten. Husk også å kombinere med andre farger for å få kontraster og mer bevegelse i interiøret.

Mater: C&C
Mater – tatt av C&C

Gardiner og gulvtepper
Det er verdt å merke seg at gardiner og store gulvtepper er en voksende trend. Dette henger sammen med det koselige uttrykket vi ønsker oss. Gardiner myker opp et hardt interiør, er lyddempende og gir livlighet til rommet. Nå skal gardinene gå helt opp til taket, noe som forsterker takhøyden og romfølelsen. Gardiner kan også brukes som romdelere på en spennende måte. De lyse, lette, store gardinene er på full vei tilbake. De demper innsyn, samtidig som man kan se ut. Med en kombinasjon av lette gardiner og grovere, tettere gardiner kan du oppnå en skikkelig hotellfølelse. Ved å bruke to typer gardiner, har man også en god mulighet til å kombinere to farger.

Nothern and tradition – tatt av C&C

De store gulvteppene bidrar til å markere en sittesone. Gulvteppene er spesielt viktige om du velger å ikke møblere helt inntil veggene. Vi nordmenn er godt vant med å sette sofaer inntil veggene, noe som faktisk får rommet til å virke mindre. Ved å flytte møblene litt ut og heller bruke et gulvteppe, får vi utnyttet rommet på en helt ny måte.

Nothern – tatt av C&C

Glemte designskatter
Framover vil vi se gammelt design bli trukket fram fra arkivene. Vår lokale produsent Eikund er et godt eksempel på det. Designklassikere som har vært glemt, blir nå verdsatt slik de bør. Det samme gjelder tekstilbransjen som tar fram gamle mønstre fra 60-tallet, og gir dem et løft med nye farger som gjør at de passer perfekt inn i trendbildet nå. Vi hungrer etter det som har vært før, og liker å omgi oss med møbler og materialer som har en historie.

Interiør skal være gøy, og vi skal tørre å sette vårt personlige preg på det. Lek med farger og former, og ikke vær redd for å gå ut av boksen – det er ofte da det skapes magi!

Nothern and tradition – tatt av C&C
Ingen kommentarer enda.

Legg igjen en kommentar

I dag er det
stengt